Nova Godina može da počne: najlepše dekorisani domovi spremni za proslavu praznika

Više slika

Više slika

Ovi domovi znaju da uživaju u novogodišnjim i božićnim praznicima...

Nova godina nam se približila, a sa njom dolaze i lepe zabave ispunjene novogodišnjim ukrasima. Oni dolaze u svim oblicima i veličinama sa jednom zajedničkom stvari: postavljaju raspoloženje za veče slavlja. Međutim, more inspiracije može napraviti haos koji svakako želite da zaobiđete. Zato smo sastavili listu najlepše dekorisanih domova koji će vam pomoći da ukrasite svoj životni prostor na najbolji mogući način.

Ključni deo dekoracije za novogodišnju noć je stvaranje okruženja koje je savršeno lepo i idealno za druženje. Imajući ovo na umu, prvo se usredsredite na takozvana društvena podučja. Ovo može uključivati dnevni boravak, terasu ili otvoreni prostor, trpezariju i kuhinju. Nakon toga, možete dodati završne detalje drugim prostorima, kao što su toalet i hodnik.

Postavite ton za veče sa temom novogodišnje zabave koja vas uzbuđuje. Vi ćete birati pozadinu za pravljenje uspomena, pa izaberite nešto što će stvoriti vašu omiljenu atmosferu. Zamislite ležerno, blistavo ili formalno – čak i potpuno prirodno može da funkcioniše zahvaljujući jarkim bojama cveća.

Šampanjac je postao simbol slavlja i novih perspektiva, pa zašto ga ne ugraditi u osećaj noći. Metalne boje i topli sjaj mehurića savršeni su za sofisticirano veče. Možete ići dalje tako što ćete meko svetlo kombinovati sa zlatnom, srebrnom i crnom šemom boja u novogodišnjim dekoracijama.

U skladu sa temom novogodišnje zabave u obliku šampanjca, ukrasite veliko ogledalo bajkovitim vilinskim svetlima. Meki sjaj će odbiti meku boju šampanjca po sobi. Takođe dodaje magičan osećaj - iščekivanje i uzbuđenje za Novu godinu.

Uključite belo cveće i meke neutralne u svoje novogodišnje dekoracije da biste uravnotežili jače nijanse poput crne, zlatne ili srebrne. Snežne kapljice i karanfili nisu samo lep ženstveni dodatak enterijeru zabave, već simbolizuju i rađanje novih avantura. Ako želite više sjaja, koristite staklene tegle prekrivene zlatnim šljokicama kao vaze.

Novogodišnji ukrasi za vrata su prva stvar koju će vaši gosti videti. Imitirajte duh slavlja tako što ćete ugraditi delikatne grane prekrivene vilinskim svetlom ili lampicama oko vrata koje će goste uvesti u vaš dom. Obavezno dodajte i druge dodatke, kao što je poruka „Srećna Nova godina“, da biste još više podstakli srećni praznični osećaj.

Vaša novogodišnja dekoracija vrata može učiniti više od najave događaja: može izmamiti osmeh na lica vaših gostiju. Prilagođeni otirač, na primer, može da poželi dobrodošlicu porodici i prijateljima, dok venac od svežeg cveća može da simbolizuje nove početke. Zvezdana zavesa na sličan način može pomoći da dom deluje blistavije.

Neka vaše ideje za novogodišnju večeru ožive sa bojom i dekorom koji se uklapaju. Možete napraviti dekadentan sto sa crnim, zlatnim i tamno plavim cvećem ili onaj koji poziva da sednete i opustite se. Šta god da odaberete, budite sigurni da napravite praktičan i slikovit sto za podsećanje i  stvaranje uspomena. 

Sveža paleta boja i pametna postavka poklona u obliku kolačića sreće je odlična prilika da svima za stolom date lepu želju za budućnost. Sada kada imate svu inspiraciju koja vam je potrebna da ukrasite novogodišnju noć, možete stvoriti dom koji oduzima dah. 

Povezane teme

11.05.2024 Dekor

Unesite proleće u svoju sobu

Uključivanjem ovih saveta iz oblasti enterijerskog dizajna, možete lako uneti duh proleća u svoj dom, stvarajući prostor koji odiše svežinom i životom.

08.05.2024 Dekor

Boje koje najbolje idu uz svetlo plavu u enterijeru

Svetlo plava boja, sa svojim umirujućim i osvežavajućim karakteristikama, često je izbor mnogih, ali pronaći prave nijanse koje će je istaći bez narušavanja njenog suptilnog šarma...

05.05.2024 Dekor

Pitali smo AI kako bi izgledala uskršnja dekoracija doma u Srbiji, a ovo su najbolji predlozi

Kao i svugde u svetu, tako je i kod nas proslava Uskrsa vreme kada domovi postaju oaze boja, mirisa i ukusa, dok se porodice okupljaju kako bi proslavile obnovu života i radost vas...

04.05.2024 Dekor

Upečatljiv viseći uskršnji venac: savršen način za prazničnu dekoraciju doma

Oplemenite svoj prostor ovog proleća uz jednostavan i šarmantan uradi sam projekat - viseći uskršnji venac

02.05.2024 Dekor

Uskršnja dekoracija u 5 koraka!

Kada su u pitanju ideje za uskršnje ukrašavanje, nema pogrešnog pristupa. Praznik možete proslaviti kroz cveće, prikaz omiljenih kolača i peciva, ali i zabavne uradi - sam ideje ko...

30.04.2024 Dekor

Ovog proleća priuštite sebi glamuroznu Uskršnju atmosferu

Proleće i Uskrs su tako dobra kombinacija, a uz par naših saveta glamurozna atmosfera u vašem domu je zagarantovana.

28.04.2024 Dekor

U susret Uskrsu: dekorišite vaš dom u klasičnoj beloj paleti

Bela izražava eleganciju, jednostavnost i čistoću, pa je idealna za stvaranje mirne i privlačne atmosfere u svakom prostoru.

26.04.2024 Dekor

Kako tapete menjaju dizajn spavaće sobe

Predstavljamo vam petnaest primera kako tapete mogu promeniti ambijent u jednoj spavaćoj sobi, koje će vam možda dati inspiraciju za vaš novi projekat redizajna.

25.04.2024 Dekor

Uskršnji dekor u zadnji čas – saveti za brzu prazničnu atmosferu

Uvek postoji par brzinskih trikova koji vam mogu pomoći kada je ukrašavanje životnog prostora u pitanju.

24.04.2024 Dekor

Kako kreativno obojiti jaja za Uskrs

Danas na tržištu postoji bezbroj jestivih boja za ukrašavanje jaja, pa tako farbanje jaja postaje prava umetnost i neretko vam je žao da na dan Uskrsa, isto razbijete i uništite so...

22.04.2024 Dekor

Prolećna čarolija u predsoblju: uskršnje uređenje za topli doček gostiju

Hodnik i predsoblje su prve tačke susreta sa prazničnom čarolijom. Upravo tu, na pragu našeg doma, stvaraju se neodoljivi prostori koji pozdravljaju goste s osećajem topline i rado...