Najpopularniji stilovi uređenja sobe za bebu u 2021. godini

Naša današnja priča posvećena je mladim roditeljima ili svima onima koji to tek treba da postanu u ovoj godini.

Ako ste već dočekali dolazak na svet najmlađeg člana svoje porodice ili ga očekujte u narednim mesecima, ono što vas sigurno zanima su trendovi po pitanju uređenja sobe za bebe u 2021. godini. Možda već imate zamisao kako bi trebalo da izgleda soba za vaše najmilije, a možda vam samo nedostaje mala inspiracija da stvorite predivni kutak u kom ćete uživati i vi i vaša beba. U redovima koji slede otkrivamo vam stilove dekora koji važe za najpopularnije u godini koja je pred nama.

POLNO NEUTRALNI DEKOR

Polno neutralni stil postao je mnogo popularniji od tradicionalnog polno definisanog stila. To bi značilo da je u 2021. godini fokus na stvaranju sobe u kojoj će jednako moći svoje mesto da pronađu i devojčice i dečaci. Kada je reč o bojama, izbegavanje isključivo roze i plavih tonova je vidljivo sa težnjom ka neutralnoj šemi. Akcentne boje mogu biti prisutne ali da one jednako odgovaraju i devojčicama i dečacima. Kada su stilovi u pitanju među najupečatljivijim su skandinavski, boho, moderni.

ŠUMSKA TEMA

Šume, prašume i džungle predstavljaju neiscrpan izvor inspiracije na polju dekora dečijih soba, kao i soba za bebe. One se takođe jako dobro uklapaju u koncept polno neutralnih soba. Ovakvu temu možete iskazati bojama poput zelene, žute, boje senfa i ispuniti prostor plišanim igračkama kao što su slonovi, žirafe, tigrovi i sl. Ovakve sobe za bebu su odlične za kasniji period bebinog života kada postaje mali radoznali istraživači.

HYGGE DEKOR

Ako želite da stvorite zaista opuštajuću i prijatnu atmosferu u sobi za bebe hygge dekor je vaš savršen izbor. Slojevitost, tekstura, prirodni i organiski materijali poput drveta, vune i ratana poslužiće vam za kreiranje sobe koja će zračiti toplinom i dobrim vibracijama. U ovakvom jednom prostoru fokus je na stvarima koje su vam zaista neophodne, ni manje ni više.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme