Minimalistički uskršnji dekor

Ako imate decu, ili jednostavno negujete dete u sebi, verovatno planirate da dekorišete svoj dom za predstojeće uskršnje praznike…

Iako je Božić tradicionalno praznik za koji se ukrašava čitav dom, brojni ljudi za Uskrs svoje kuće i stanove pretvaraju u prave zemlje čuda. Od korpica sa jajima, Uskršnjeg Zeke u različitim formama i oblicima, pilića i koka, uskršnji dekor ima toliko varijacija, da je prosto nemoguće okategorisati i predstaviti svaku od njih. Ipak, ako biste želeli da dekorišete svoj dom i prikažete prazničnu atmosferu, bez nametljivih i preteranih dekoracija, onda je minimalistički dekor idealan izbor za vas.

Crna i bela su svakako klasične minimalističke boje, pa tako možete koristiti crne i bele sveće, porcelanske zečeve, gnezda i naravno jaja. Uskrs nije praznik koji se svodi samo na šarene detalje i čokoladne poslastice. Ipak, pre svega, Uskrs je praznik koji ima snažnu religijsku osobinu, i kao takav predstavlja veoma važan porodični praznik.

Od tradicionalnih do neočekivanih, dizajni uskršnjih jaja su praktično obavezni deo bilo koje dekoracije posvećene ovom prazniku. Mi vam ovog puta predstavljamo najbolje primere minimalističkog, izuzetno kreiranog, modernog i elegantnog dekora za ovaj praznik, koji će vašem domu dati besprekorne karakteristike.

S obzirom na to da je Uskrs prolećni praznik, naši domovi su već ispunjeni prolećnim bojama i dekoracijom u tom stilu. Ako želite da kreirate sami svoj uskršnji dekor, već smo vam predstavili nekoliko načina za farbanje uskršnjih jaja, a verujte nam da to postaje prava veština koja zahteva vreme, pažnju i strpljenje.

Relaksirajuće i zabavno u isto vreme, bojenje uskršnjih jaja može biti porodična i samostalna aktivnost, a mi vam ovog puta predstavljamo 18 najboljih primera unikatnih i originalnih ideja koje možete isprobati u svom domu.

Bilo da se odlučite za neki jednostavniji dizajn na kom možete raditi sa najmlađima, ili pak želite nešto komplikovanije, ideje koje vam predstavljamo sigurno će zagolicati vašu maštu. Od kreiranja uskršnjeg drveta do uskršnjih poslastica, u našoj galeriji ćete pronaći sve što vam je potrebno za idealni praznični ambijent.

Crno-bela jaja sa različitim dezenima, citatima, štrasom, trakama, prekrivena farbom po kojoj možete pisati ili crtati kredom – izbor je sasvim vaš, a jedino što je važno je da iskoristite svoju maštu u potpunosti. Ako ste mislili da je minimalizam vrsta dekoracije koja koristi samo crne i bele boje, prevarili ste se – možete koristiti boje koje god poželite i volite, ali u umerenim količinama. Beton, kamen, drvo i grančice su idealni materijali koje možete koristiti za dekoraciju uskršnje trpeze ili dekorativne postavke na vašem stočiću za kafu.

Prelistajte našu galeriju i pronađite ono što vam se najviše dopada. Ideje na koje ćete ovde naići su uglavnom veoma lake i neće vam oduzeti previse vremena. Nadamo se da će vas dovoljno inspirisati da kreirate neki svoj unikatni ukras koji će vam ulepšati praznične dane.

izvor: designrulz

Povezane teme