Minimalistički uskršnji dekor

Ako imate decu, ili jednostavno negujete dete u sebi, verovatno planirate da dekorišete svoj dom za predstojeće uskršnje praznike…

Iako je Božić tradicionalno praznik za koji se ukrašava čitav dom, brojni ljudi za Uskrs svoje kuće i stanove pretvaraju u prave zemlje čuda. Od korpica sa jajima, Uskršnjeg Zeke u različitim formama i oblicima, pilića i koka, uskršnji dekor ima toliko varijacija, da je prosto nemoguće okategorisati i predstaviti svaku od njih.

Ipak, ako biste želeli da dekorišete svoj dom i prikažete prazničnu atmosferu, bez nametljivih i preteranih dekoracija, onda je minimalistički dekor idealan izbor za vas.

Crna i bela su svakako klasične minimalističke boje, pa tako možete koristiti crne i bele sveće, porcelanske zečeve, gnezda i naravno jaja. Uskrs nije praznik koji se svodi samo na šarene detalje i čokoladne poslastice. Ipak, pre svega, Uskrs je praznik koji ima snažnu religijsku osobinu, i kao takav predstavlja veoma važan porodični praznik.

Od tradicionalnih do neočekivanih, dizajni uskršnjih jaja su praktično obavezni deo bilo koje dekoracije posvećene ovom prazniku. Mi vam ovog puta predstavljamo najbolje primere minimalističkog, izuzetno kreiranog, modernog i elegantnog dekora za ovaj praznik, koji će vašem domu dati besprekorne karakteristike.

S obzirom na to da je Uskrs prolećni praznik, naši domovi su već ispunjeni prolećnim bojama i dekoracijom u tom stilu. Ako želite da kreirate sami svoj uskršnji dekor, već smo vam predstavili nekoliko načina za farbanje uskršnjih jaja, a verujte nam da to postaje prava veština koja zahteva vreme, pažnju i strpljenje.

Relaksirajuće i zabavno u isto vreme, bojenje uskršnjih jaja može biti porodična i samostalna aktivnost, a mi vam ovog puta predstavljamo unikatne i originalne ideje koje možete isprobati u svom domu.

Bilo da se odlučite za neki jednostavniji dizajn na kom možete raditi sa najmlađima, ili pak želite nešto komplikovanije, ideje koje vam predstavljamo sigurno će zagolicati vašu maštu. Od kreiranja uskršnjeg drveta do uskršnjih poslastica, u našoj galeriji ćete pronaći sve što vam je potrebno za idealni praznični ambijent.

Crno-bela jaja sa različitim dezenima, citatima, štrasom, trakama, prekrivena farbom po kojoj možete pisati ili crtati kredom – izbor je sasvim vaš, a jedino što je važno je da iskoristite svoju maštu u potpunosti.

Ako ste mislili da je minimalizam vrsta dekoracije koja koristi samo crne i bele boje, prevarili ste se – možete koristiti boje koje god poželite i volite, ali u umerenim količinama. Beton, kamen, drvo i grančice su idealni materijali koje možete koristiti za dekoraciju uskršnje trpeze ili dekorativne postavke na vašem stočiću za kafu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aimee (@throughthegreydoor)

Ideje koje smo sa vama podelili su uglavnom veoma lake i neće vam oduzeti previse vremena. Nadamo se da će vas dovoljno inspirisati da kreirate neki svoj unikatni ukras koji će vam ulepšati praznične dane.

Povezane teme

08.05.2024 Dekor

Boje koje najbolje idu uz svetlo plavu u enterijeru

Svetlo plava boja, sa svojim umirujućim i osvežavajućim karakteristikama, često je izbor mnogih, ali pronaći prave nijanse koje će je istaći bez narušavanja njenog suptilnog šarma...

05.05.2024 Dekor

Pitali smo AI kako bi izgledala uskršnja dekoracija doma u Srbiji, a ovo su najbolji predlozi

Kao i svugde u svetu, tako je i kod nas proslava Uskrsa vreme kada domovi postaju oaze boja, mirisa i ukusa, dok se porodice okupljaju kako bi proslavile obnovu života i radost vas...

04.05.2024 Dekor

Upečatljiv viseći uskršnji venac: savršen način za prazničnu dekoraciju doma

Oplemenite svoj prostor ovog proleća uz jednostavan i šarmantan uradi sam projekat - viseći uskršnji venac

02.05.2024 Dekor

Uskršnja dekoracija u 5 koraka!

Kada su u pitanju ideje za uskršnje ukrašavanje, nema pogrešnog pristupa. Praznik možete proslaviti kroz cveće, prikaz omiljenih kolača i peciva, ali i zabavne uradi - sam ideje ko...

30.04.2024 Dekor

Ovog proleća priuštite sebi glamuroznu Uskršnju atmosferu

Proleće i Uskrs su tako dobra kombinacija, a uz par naših saveta glamurozna atmosfera u vašem domu je zagarantovana.

28.04.2024 Dekor

U susret Uskrsu: dekorišite vaš dom u klasičnoj beloj paleti

Bela izražava eleganciju, jednostavnost i čistoću, pa je idealna za stvaranje mirne i privlačne atmosfere u svakom prostoru.

26.04.2024 Dekor

Kako tapete menjaju dizajn spavaće sobe

Predstavljamo vam petnaest primera kako tapete mogu promeniti ambijent u jednoj spavaćoj sobi, koje će vam možda dati inspiraciju za vaš novi projekat redizajna.

25.04.2024 Dekor

Uskršnji dekor u zadnji čas – saveti za brzu prazničnu atmosferu

Uvek postoji par brzinskih trikova koji vam mogu pomoći kada je ukrašavanje životnog prostora u pitanju.

24.04.2024 Dekor

Kako kreativno obojiti jaja za Uskrs

Danas na tržištu postoji bezbroj jestivih boja za ukrašavanje jaja, pa tako farbanje jaja postaje prava umetnost i neretko vam je žao da na dan Uskrsa, isto razbijete i uništite so...

22.04.2024 Dekor

Prolećna čarolija u predsoblju: uskršnje uređenje za topli doček gostiju

Hodnik i predsoblje su prve tačke susreta sa prazničnom čarolijom. Upravo tu, na pragu našeg doma, stvaraju se neodoljivi prostori koji pozdravljaju goste s osećajem topline i rado...

19.04.2024 Dekor

Najlepše uskršnje dekoracije stola

Stiže nam Uskrs, a sa njim i nove ideje za dekoraciju trpezarijskog stola. Kako bismo što lepše proslavili ovaj poseban trenutak, dekoracija stola postaje ključni element koji doda...