Mali dekorativni elementi koji menjaju prostor

Radi dizajniranja i promene izgleda vašeg prostora, nije uvek potrebno potrošiti previše novca, vremena i truda, ponekada, sve što može promeniti izgled vašeg dekora predstavlja samo nekoliko sitnih detalja...

Ukoliko ne želite da potrošite veliku količinu novca i vremena, postoji jednostavan i manji format koji vam omogućuje redizajn prostorija, a sada ćemo neke od najboljih primera podeliti sa vama.

Pod brojem jedan je definitivno najbrži i budžetski orijentisani metod koji menja izgled vašeg prostora, a to je promena tekstila, jastuka, ćebadi, tepiha, pa čak i zavesa. Ovi mali dizajnerski elementi mogu sa lakoćom uneti boje, teksture, obrasce i lepotu čitavom ambijentu.

Pokušajte sa određenim odvažnim nijansama kako biste akcentovali svoju prostoriju ili se opredelite sa neutralnim, ukoliko već posedujete takav enterijer, ali uvek ciljajte ka teksturnim i bogatim materijalima.

Metalni elementi ne predstavljaju bitnu stavku, ali su svakako značajan stilski element. Mesing pruža bezvremeni osećaj, bakar je veoma odvažan i moderan detalj, tako da nije potrebmo menjati sve u prostoru kako biste dobili stilski izgled.

Promena metalnih elemenata predstavlja veoma lak zadatak, koji svako može ispuniti, a on će vam ujedno doneti i osvežavajući izgled. U većini slučajeva, on je dovoljno jednostavan i može se zasnivati na promenama kvaka i dodavanjem drugačijih brava i rukohvata. Jednostavno, samo osigurajte da dobro izračunate broj koji vam je potreban kako biste izbegli gomilanje i dupliranje metalnih rukohvata fioka, na primer.

Posedovanje biljaka i cveća u svrhe kućnih dekorativnih elemenata, može pojačati osećaj prostora, sa lakoćom, a ovo je ujedno i budžetska varijanta bez premca. Biljni život može dodati preko potrebne boje, povezati prostor sa prirodom i sa lakoćom se uklopiti u bilo koji dekorativni stil.

Razmotrite količinu prirodnog svetla i održavanja koje je vašim biljkama potrebno i odaberite ih prema tome. Najpopularnije biljke trenutno predstavljaju sukulenti i kaktusi, a uprkos popularno pogrešnom mišljenju i one zahtevaju brigu, takođe. Sve dobro istražite pre nego što odlučite šta je pravo rešenje za vas.

N.Đ.

Izvor: DigsDigs

Povezane teme