Male dnevne sobe dizajnirane sa ukusom

Najčešći problem na koji se žale vlasnici malih stanova je taj što smatraju da takav prostor ne može biti lepo uređen.

Međutim problem nije u kvadraturi već u viziji. Čak i najmanji životni prostor može biti skladno dekorisan, zahvaljujući čemu će vam boravak u njemu predstavljati zadovoljstvo. Danas ćemo vam otkriti tajne po pitanju uređenja malih dnevnih soba.

ŠEMA BOJA I STILOVI

Pri izboru boja za vašu malu dnevnu sobu treba da imate na umu da tamnije boje smanjuju prostor, zbog čega je poželjno da šema boja bude što svetlija. Svakako kompletnom utisku možete da dodate i neke tamne akcente ako niste ljubitelj apsolutnog neutralnog šarma. Osim toga možete otići u u drugom pravcu, i neutralne tonove obogatiti nekim vrlo upečatljivim svetlim tonovima. Kada je stil u pitanju budući da je reč o malom prostoru razmislite o kreiranju minimalističkog ili savremenog prikaza koji isključuju nepotrebne detalje.

NAMEŠTAJ I DEKOR

Mala dnevna soba zahteva kreativna rešenja za odlaganje stvari. Upotrebite prozorske daske kao vid polica, otomane sa skladišnim prostorom, komode sa dosta fioka, zidne površine za police i umetnička dela. Mesto kraj prozora može biti idealan kutak za čitanje. Većina sofa za dnevnu sobu se takođe danas izrađuje sa delom za odlaganje posteljine i drugih stvari. Kada je dekor u pitanju, ispunite vašu dnevnu sobu detaljima koji vam najviše prijaju, jer jednostavno za sve drugo u njoj nema mesta.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

 

Povezane teme