Kreativne a jednostavne ideje za uređenje balkona

Proleće nam se već gubi na vidiku, a na samom pragu leta čeznemo sve više za tim da vreme provodimo u prirodi.

Dok ne budemo u mogućnosti da to slobodno činimo, bez opasnosti od Korona virusa, naš dodir sa prirodom svodi se na dvorišta, balkone, terase i tremove. Život na otvorenom, u kakvom god obliku da nam je dostupan, pozitivno deluje na ljudski um. Udisanje svežeg vazduha budi naša čula i ispunjava nas pozitivnom energijom.

Kada smo na otvorenom, možemo da razbistrimo svoje misli, uživamo u cvrkutu ptica i zelenilu svuda unaokolo. S tim na umu, donosimo vam danas predloge za dekoraciju i uređenje vašeg balkona, koje će vam predstojeće leto učiniti savršenim. Sa koliko god prostora raspolagali, dovoljno je da imate jasnu predstavu o tome šta vam je zapravo potrebno na vašem balkonu, kako biste stvorili harizmatičan prostor.

Kako biste kreirali prostor iz vaših snova na balkonu, potrebno je da se odlučite za određeni stil i paletu boju. Pre svega odaberite nešto svojstveno vama, tonove, dezene i materijale u kojima inače uživate. Preporučljivo je da odabrani stil ne odudara previše od stila koji dominira vašim domom, ali svakako da mu možete podariti nešto smeliji ton, jer je ipak reč o otvorenom a samim tim naizgled zasebnom prostoru.

Elegantan stil dobićete primenim smernijih i jednstavnijih detalja, dok se rustičan i opuštajući stil postiže drvenim elementima, pregrštom zelenila i šarenim materijalima. Neutralni tonovi su odlični za gotovo sve stilove uređenja, a zahvalni su i u tom smislu što vam daju odrešene ruke kada je dekoracija u pitanju. Savršeno okruženje u kom ćete uživati u svakom trenutku stvorićete ako dati prostor ispunite što je moguće većim brojem biljnih vrsta.

Udobni jastučići, naslanjači, tepisi i prostirke daće vašem balkonu dozu prijatnosti a vama obezbediti ugodne trenutke. Takođe ne treba da zaboravite ni na osvetljenje, bilo da se radi o lampionima, svetiljkama, LED lampama ili jednostavnim svećama, jer prostoru daju šarm i svakako spektakularan izgled.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme