Jedinstven dekor dnevnog boravka u mauve tonu

Ovog proleća imamo jedinstvenu priliku da uživamo u pregrštu smelih i nesvakidašnjih tonova koji nam dolaze sa svih strana.

Bilo da ste ljubitelj žutih, plavih i zelenih tonova, ili više volite neke zemljane tone, mogućnosti za dekor enterijera zahvaljujući njima su neverovatne. One vam daju priliku da stvorite prostor u kom će vam biti zadovoljstvo da boravite. Međutim, kao što smo već napomenuli tu se javlja i još jedna boja, koje deluje poprilično neuobičajeno. Naziv joj je mauve, a našu današnju priču usmeravano ka dekoru dnevnog boravka u ovoj boji.

ELEGANTNE MAUVE DNEVNE SOBE

Pre svega da vas upoznamo sa nijasnom mauve boje. Ona predstavlja nijansu pastelnog ljubičastog tona koji se može opisati i kao sivkasto – ljubičasta, sa modrim završnim tonom. Opisivanje dnevnog boravka u savremenom domu ovom bojom predstavlja vrlo šik i elegantnu ideju pri čemu možete odabrati samo jedan naglašeni zid ili sve ukoliko raspolažete sa većim prostorom, budući da je reč o pastelnom koloru koji može da zaguši prostor.

Ova boja nosi u sebi romantičnu notu i idealna je za prostore otvorenog plana, pri čemu se može prelivati i u trpezariju i u kuhinju. Osim prostora uređenih u savremenom stilu ona odgovara i lakonskim skandinavskim dnevnim sobama, minimalističkim pa čak i industrijskim koje obično ne "vide" dalje od sive boje. Mauve boja ove prostore čini vizuelno meškim i dodaje im interes.

Osim zidova vaš fokus u dnevnom boravku može da bude i na nameštaju u mauve boji. Vrlo popularna ideja u obliku dvoseda "ljubavnih gnezda" u prljavom lila tonu ili fotelja i dekorativnih jastuka ovog tona, učiniće vašu dnevnu sobu svežijom, zanimljivijom i definitivno jedinstvenom. Takođe možete posegnuti i za tepisima i zavesama u mauve boji, koje u sebi nose glam efekat.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Foto: Pinterest

Povezane teme