Jedinstven dekor dnevnog boravka u mauve tonu

Više slika

Više slika

Ovog proleća imamo jedinstvenu priliku da uživamo u pregrštu smelih i nesvakidašnjih tonova koji nam dolaze sa svih strana.

Bilo da ste ljubitelj žutih, plavih i zelenih tonova, ili više volite neke zemljane tone, mogućnosti za dekor enterijera zahvaljujući njima su neverovatne. One vam daju priliku da stvorite prostor u kom će vam biti zadovoljstvo da boravite. Međutim, kao što smo već napomenuli tu se javlja i još jedna boja, koje deluje poprilično neuobičajeno. Naziv joj je mauve, a našu današnju priču usmeravano ka dekoru dnevnog boravka u ovoj boji.

ELEGANTNE MAUVE DNEVNE SOBE

Pre svega da vas upoznamo sa nijasnom mauve boje. Ona predstavlja nijansu pastelnog ljubičastog tona koji se može opisati i kao sivkasto – ljubičasta, sa modrim završnim tonom. Opisivanje dnevnog boravka u savremenom domu ovom bojom predstavlja vrlo šik i elegantnu ideju pri čemu možete odabrati samo jedan naglašeni zid ili sve ukoliko raspolažete sa većim prostorom, budući da je reč o pastelnom koloru koji može da zaguši prostor.

Ova boja nosi u sebi romantičnu notu i idealna je za prostore otvorenog plana, pri čemu se može prelivati i u trpezariju i u kuhinju. Osim prostora uređenih u savremenom stilu ona odgovara i lakonskim skandinavskim dnevnim sobama, minimalističkim pa čak i industrijskim koje obično ne "vide" dalje od sive boje. Mauve boja ove prostore čini vizuelno meškim i dodaje im interes.

Osim zidova vaš fokus u dnevnom boravku može da bude i na nameštaju u mauve boji. Vrlo popularna ideja u obliku dvoseda "ljubavnih gnezda" u prljavom lila tonu ili fotelja i dekorativnih jastuka ovog tona, učiniće vašu dnevnu sobu svežijom, zanimljivijom i definitivno jedinstvenom. Takođe možete posegnuti i za tepisima i zavesama u mauve boji, koje u sebi nose glam efekat.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Foto: Pinterest

Povezane teme

11.05.2024 Dekor

Unesite proleće u svoju sobu

Uključivanjem ovih saveta iz oblasti enterijerskog dizajna, možete lako uneti duh proleća u svoj dom, stvarajući prostor koji odiše svežinom i životom.

08.05.2024 Dekor

Boje koje najbolje idu uz svetlo plavu u enterijeru

Svetlo plava boja, sa svojim umirujućim i osvežavajućim karakteristikama, često je izbor mnogih, ali pronaći prave nijanse koje će je istaći bez narušavanja njenog suptilnog šarma...

05.05.2024 Dekor

Pitali smo AI kako bi izgledala uskršnja dekoracija doma u Srbiji, a ovo su najbolji predlozi

Kao i svugde u svetu, tako je i kod nas proslava Uskrsa vreme kada domovi postaju oaze boja, mirisa i ukusa, dok se porodice okupljaju kako bi proslavile obnovu života i radost vas...

04.05.2024 Dekor

Upečatljiv viseći uskršnji venac: savršen način za prazničnu dekoraciju doma

Oplemenite svoj prostor ovog proleća uz jednostavan i šarmantan uradi sam projekat - viseći uskršnji venac

02.05.2024 Dekor

Uskršnja dekoracija u 5 koraka!

Kada su u pitanju ideje za uskršnje ukrašavanje, nema pogrešnog pristupa. Praznik možete proslaviti kroz cveće, prikaz omiljenih kolača i peciva, ali i zabavne uradi - sam ideje ko...

30.04.2024 Dekor

Ovog proleća priuštite sebi glamuroznu Uskršnju atmosferu

Proleće i Uskrs su tako dobra kombinacija, a uz par naših saveta glamurozna atmosfera u vašem domu je zagarantovana.

28.04.2024 Dekor

U susret Uskrsu: dekorišite vaš dom u klasičnoj beloj paleti

Bela izražava eleganciju, jednostavnost i čistoću, pa je idealna za stvaranje mirne i privlačne atmosfere u svakom prostoru.

26.04.2024 Dekor

Kako tapete menjaju dizajn spavaće sobe

Predstavljamo vam petnaest primera kako tapete mogu promeniti ambijent u jednoj spavaćoj sobi, koje će vam možda dati inspiraciju za vaš novi projekat redizajna.

25.04.2024 Dekor

Uskršnji dekor u zadnji čas – saveti za brzu prazničnu atmosferu

Uvek postoji par brzinskih trikova koji vam mogu pomoći kada je ukrašavanje životnog prostora u pitanju.

24.04.2024 Dekor

Kako kreativno obojiti jaja za Uskrs

Danas na tržištu postoji bezbroj jestivih boja za ukrašavanje jaja, pa tako farbanje jaja postaje prava umetnost i neretko vam je žao da na dan Uskrsa, isto razbijete i uništite so...

22.04.2024 Dekor

Prolećna čarolija u predsoblju: uskršnje uređenje za topli doček gostiju

Hodnik i predsoblje su prve tačke susreta sa prazničnom čarolijom. Upravo tu, na pragu našeg doma, stvaraju se neodoljivi prostori koji pozdravljaju goste s osećajem topline i rado...