Impresivne dnevne sobe u gotičkom stilu

Pri pomenu gotičkog stila većina ljudi dobija asocijaciju na nešto tmurno i sumorno, međutim ovaj je stil znatno više od toga.

Sve se zapravo svodi na ono što prija oku posmatrača. I dok jedni vole dramatične prikaze, intezivan taman kolor i prikaze kostura, drugi pak preferiraju nežniji i senzualniji gotički stil ispunjen finim lila i plavim tonovima. Suprotno dakle mišljenju mnogih, prostorija u gotičkom stilu može da bude živopisna, svetla i vrlo hirovita. Danas vas vodimo u svet impresivnih dnevnih soba kojima vlada ovaj stil, kako bi vas nadahnuli da mu se prepustite.

BOJE I STILOVI

Gotička dnevna soba ne podrazumeva dakle samo upotrebu crne boje. Po želji nju možete i da preskočite kako ne bi previše vizuelno smanjili prostor i da odaberete boju tamne čokolade i jarko crvene nijanse. Takođe možete da pođete u pravcu rafiniranije varijante i odaberete crno-bele zidove, crvene dodatke i duboki ljubičasti ton koji će celom utisku dati prefinjen utisak. Ako ste raspoloženi za moderniji dizajn oplemenite zidove svoje dnevne sobe nekim zanimljivim zidnim muralima, nameštajem u smelom koloru i minimalističkim detaljima. Ako gravitirate ka potpuno crnom prostoru, njegovu jednoličnost možete razbiti detaljima boje rubina ili nekim srebrnim akcentima.

I mada ste stil odabrali, gotički prikaz dnevne sobe vam daje mogućnost da u njega unesete i punk osećaj, ako je ovo vrsta muzike koju volite. Takođe možete celu priču nadograditi viktorijanskim stilom, savremenim pa čak i rustičnim dekorom. Ako vas privlači vampirska tematika naglasite suptilno pojedine delove dnevne sobe u ovom stilu.

DEKOR

Gotički stil voli nameštaj i detalje prefinjenog stila. Elegantni vintage galerijski zidovi, zelenilo i kamin su i više nego poželjni. Glam okviri za fotografije, veličanstvena ogledala i umetnička dela koja – lede krv u žilama, trebalo bi da se nađu u ovoj priči. Ne zaboravite na sveće, svećnjake, kristale i kristalne lustere ako zaista želite da stvorite autentičnu dnevnu sobu u gotičkom stilu.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme