Gerberima unesite radost i boju u enterijeru

Enterijer ukrašen cvećem je prijatan, veseo i utiče pozitvno na raspoloženje ljudi...

Uređenje prostora uz pomoć cveća je lep i jeftin način da dodate vedrinu vašem domu. Raskošnih tekstura i boja, od žute do roze, ljubičaste, narandžaste i crvene, Gerberi evociraju na sreću i donose radost u svakoj sobi.

Gerberi su višegodišnje cvetnice sa velikim cvetovima jarkih boja. Prelepi cvetovi potiču iz Južne Afrike i Madagaskara, tropskih zemalja u Aziji i Južnoj Americi. Ove lepe cvetnice dolaze iz porodice suncokreta, donoseći egzotičan i spektakularan izgled svakoj bašti i enterijeru. Ovo šarene cveće simbolizuje nevinost, lepotu i čistotu i često se koriste za uređenje prostora za posebne događaje. Veoma su elegantni i simbolizuju lepotu i harmoniju, te ih često možemo videti kao dekor na venčanjima.

Gerberi izgledaju impresivno i možete da napravite prelepe cvetne aranžmane, naročito u kombinaciji sa ružama, karanfilima, lalama, hrizantemama i zelenim granama i savršeni su za moderno uređenje prostora u eko stilu.

Ovo neverovatno cveće je odlično za dizajn prirodnih bašti. Gerberi će privući pčele, leptire i ptice, dodati šarene ukrase u dizajnu bašte i dozvoliti vam da stvorite hrabre i lepe cvetne aranžmane za ukrašavanje otvorenog ili zatvorenog životnog prostora.

Gerberi imaju dug život, veliki su i veoma atraktivni. Možete ih gajiti u saksijama, a oni se veoma lako održavaju. Rastu iz semena u vlažnom zemljištu ili podelom korena. Prilikom zalivanja gerbera, važno je da dodate vodu koja je odstajala. Gerberi lepo rastu u malim saksijama, donoseći radost i optimističke boje u život. Preko leta gerbere treba obilno zalivati, ali treba paziti i da zemlja ne bude previše vlažna i da ne dođe do truljenja korena i odumiranja biljke. Gerber dobro podnosi i velike vrućine leti. Tokom zime gerber treba da se zaliva samo onoliko koliko je potrebno da se zemlja skroz ne isuši. Zemlja u saksiji sa gerberom mora da bude stalno vlažna.

Pogledajte fotografije i potrudite se da stvorite lepe cvetne aranžmane za vaš dom!

Autor: M.L.

Povezane teme