Elegancija & prefinjenost najlepših tepiha iz Portugalije

Ukoliko ste ovih dana u potrazi za nekim lepim tepihom koji bi upotpunio vaš jesenji enterijer, danas sa vama delimo zanimljive ručno rađene modele koji, kaže proizvođač, teže savršenstvu...

A proizvođač je portugalska kompanija Ferreira de Sa, trenutno jedan od najvećih i najstarijih proizvođača ručno izrađenih tepiha u Evropi, koji nudi čak tri različite proizvodne tehnike. U pitanju su ručno šivenje, ručno tkanje i takozvano portugalsko ručno vezenje tepiha za koje je zadužen pažljivo odabran tim talentovanih zanatlija.

Kao što ćete i sami imati prilike da vidite, svi tepisi su izrađeni po meri a svaki komad je krojen i dizajniran prema zahtevu i želji svakog klijenta. Živopisne boje, grafika koja ostavlja bez daha, i nove tehnike proizvodnje koje nikada nisu zanemarile poreklo umetnosti tkanja – sve ove stavke su podjednako zaslužne za proizvodnju unikatnih i visokokvalitetnih primeraka za koje se slobodno može reći kako nikada neće izaći iz mode.

Za vas smo izdvojili najlepše primerke iz aktuelnih kolekcija u okviru kojih se ne može naći nijedan nasumičan detalj već isključivo najnoviji dizajnerski trendovi. To važi ne samo za boje već i za oblike, teksture i materijale. Pa ipak, moramo primetiti kako svi modeli u osnovi sadrže nešto elegantno i prefinjeno sa posebnom pažnjom usmerenom ka zanatskim detaljima. Oni su istaknuti na prefinjenim, jednostavno strukturiranim komadima sa prelepim teksturalnim efektima, neformalnim uzorcima, isprepletanim linijama i prugama.

Bogate teksture uzdižu se pomoću širokog spektra boja, i to od one najmekše i najneutralnije pa sve do najživopisnije palete boja. Prate se i jednostavni oblici koje možemo naći svakodnevno u prirodi oko nas, pa tako ne čudi što su ovi tepisi podjednako pogodni i za stanove ali i za terase, balkone i wellness prostore.

Izvor: ferreiradesa.pt

Povezane teme