Dekor spavaće sobe u plavom tonu

Plava boja je jedna od najpopularnijih kada je uređenje savremenog doma u pitanju.

Ona ima snažan umirujući psihološki uticaj, zbog čega je posebno preporučljiva u kupatilu i spavaćim sobama. Ako ste razmišljali o tome kako biste mogli malo plavih tonova da dodate vašoj spavaćoj sobi, tu smo da vam u tom pravcu malo pomognemo. Pripremili smo za vas pregršt inspirativnih predloga za dekor vaše spavaće sobe u plavom tonu.

PLAVI ZIDOVI

Plavi zid je opcija sa kojom ne možete pogrešiti u spavaćoj sobi. Potrebno je samo da odaberete nijansu koja se najbolje slaže sa stilom koji se kroz vašu spavaću sobu proteže. Treba da imate u vidu da svetlije i suptilnije nijanse imaju opuštajući efekat, dok su tamnije rezervisane za ćudljive prostore. Akcentni plavi zid, ili kompletan prostor spavaće sobe u plavom tonu, zavisiće prvenstveno od efekta koji želite da postignete.

NAMEŠTAJ U PLAVOJ BOJI

Ukoliko ne želite radikalne promene u prostoru, a dopada vam se ideja o dodavanju plave boje, nameštaj u plavom tonu je savršena opcija za vas. Tapacirani plavi kreveti sa uzglavljima koja veličanstveno nad njima stoje, daće poseban izgled prostoru vaše spavaće sobe. Plave klupe, otomani, kao i noćni ormarići upotpuniće utisak, a ako ne želite da dodatno investirate u nove komade nameštaja, uvek vaše stare možete oplemeniti plavom bojom.

DETALJI

Sitnice su one koje prave promenu u prostor. Detalji u vidu zavesa, tepiha, lampi u plavoj boji, posteljine, dekorativnih jastuka i prekrivača za krevet, učiniće da vaša spavaća soba dobije preko potrebno osveženje.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme