Dekor spavaće sobe u neutralnoj paleti boja

Koje su osnovne prednosti neutralnog kolora?

Pre svega deluje opuštajuće na vaš um i pomoći će vam da uživate u odmoru nakon napornog i dugog radnog dana. Druga, ona praktičnija strana je ta da nautralni tonovi svaki prostor čine većim i prozračnijim. Iznad svega, nautralna paleta je bezvremenska i elegantna, što znači da vaš prostor oplemenjen njom nikad neće izaći iz mode. Upravo neutralnoj paleti boja u vašoj spavaćoj sobi, danas posvećujemo pažnju. Budući da je jesen prebogata bojama, kako ne biste bili preplavljenji njima i kada pođete na spavanje, razmislite o tome koliko bi vam neutralni kolor mogao prijati u spavaćoj sobi.

STILOVI

Boje koje se smatraju neutralnim su svakako bela, bež, krem, siva, boja drveta kao i crna. Stilovi koji se najlakše prikazuju kroz ove boje su tradicionalni, minimalistički, skandinavski i naravno industrijski. Svakako ako volite vintage ili shabby chic stil, možete i njima pristupiti uz ovu paletu boja. Neutralna paleta boja je uvek elegantna i šik i lako se sa njom sarađivati.

DEKOR

Jednostavno je zapravo dekorisati prostor kojim vlada neutralni ton. Kada ste odabrali stil i nameštaj treba da bude u skladu sa njim. Samim tim dekor se nameće sam po sebi, kao i prikaz umetničkih dela. Ukoliko imate mogućnost da postavite kamin u ovakvom jednom prostoru on će ga učiniti toplijim uprkos hladnoći po kojoj je neutralna paleta karakteristična. Metalni efekti su dobrodošli u ovakvom prostoru, kao i pletene korpe i zelenilo.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme