Dekor savremenog doma ombre efektom

Boja u velikoj meri može da promeni izgled određenog prostora.

U poslednjih nekoliko meseci par trendova se nalazi na samom vrhu kada je dekor prostora bojom u pitanju – Color Block, Ombre i gradijent. Naša današnja tema je ombre efekat u enterijeru koji može doprineti razbijanju jednoličnosti i zaista ulepšati prostor. Pokazaćemo vam danas na koje sve načine možete oplemeniti svoj dom ovakvim prikazom boja.

OMBRE ZIDOVI I STEPENICE

Ombre efekat na zidu može biti sjajan DIY vikend projekat. Dovoljan vam je prazan zid u prostoriji poput dnevne sobe, kuhinje, predsoblja, spavaće i ili dečije sobe, da biste boju na njemu predstavili od njene najsvetlije do najtamnije nijanse. Akcentni tonovi poput plavih, roze, zelenih, narandžastih i žutih su savršeni za upečatljiv ombre prikaz na zidu. Ako ste raspoloženi za još veći izazov, možete primeniti više boja u prostoru umesto samo jedne, što nazivamo ombre sa gradijent efektom. Stepenišni prostor je savršen za primenu ombre ili gradijent boja.

OMBRE NAMEŠTAJ I TEKSTIL

Ako želite da razbudite vaš enterijer unesite u njega zanimljiv nameštaj ili tekstil sa ombre efektom. To mogu biti stolice, stolovi, komode, ormarići, ali i sofe koje će zaista prostor učiniti jedinstvenim. Osim toga uz malo kreativnosti možete i nekom starom komadu nameštaja da podarite novi sjaj prefarbavajući ga u niz gradijentnih boja, jedne ili više. Takođe tie-dye efekat na tkaninama poput zavesa ili prekrivača za krevet može dati fantastičan rezultat. Ovakvi detalji unose teksturu u svaki prostor, a odgovaraju gotovo svim stilovima uređenja.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme