Dekor dnevnog boravka u predivnoj boji brusnice

Ne polazi vam za rukom pronalaženje savršenog tona za vašu dnevnu sobu?

Ako volite bogate i izražajne tonove, boja koju ne bi trebalo da zaobiđete je boja brusnice. Ova smela nijansa koja nadvladava sve crvene tonove i zalazi u sferu braonkastih tonova je savršena za korišenje u prostoru otvorenog plana, pre svega zbog svoje lakoće mešanja sa neutralnim i toplim tonovima. Njena moderna privlačnost je ona kojoj je teško pronaći zamerku bilo da je koristite štedljivo ili obilno. Jednako je pogodna za korišćenje u letnjem ali i zimskom dobu, što je zapravo čini savršenom tokom cele godine. Ako su vam potrebne ideje po pitanju korišćenja boje brusnice, ne propustite redove koji slede.

Ako mislite da je ova boja ipak previše jaka za pozadinu u dnevnom boravku, možete je upotrebiti u obliku žarišne tačke odnosno nekog lepog komada nameštaja. Sofa, fotelja, tabure ili garnitura za sedenje u boji brusnice je sigurno nešto što će učini da vaša dnevna soba zasija. Ko se plašite da bi vašu dnevnu sobu mogla da "proguta" prevelika upotreba ove boje, započnite sa manjim detaljima u vidu dekorativnih jastuka, ili dodatkom tepiha u ovom koloru.

Svakako ako ne volite iznenadne promene, ali smatrate da bi vašem dnevnom boravku prijalo osveženje možete uneti u njega neku lepu lampu sa abažurom u boji brusnice, zidnu umetnost kojom dominira ovaj ton, mirisne sveće ili zavese koje će unutrašnjost vašeg doma okupati predivnim nijansama kada Sunce dotakne vaš prozor.

Ako međutim rado zamišljate ovu boju u svom dnevnom boravku jedan akcentni zid je savršena ideja da joj poklonite pažnju. Ovakav pristup dodajte dozu eklektičnosti vašem prostoru, ističući pri tom vaš specifičan ukus. Uz boju brusnice možete koristiti detalje sa zlatnim, srebrnim i bakarnim odsjajem, koji će prostoru podariti elegantan izgled.

Ž.J.

Izvor: Homedit

Foto: Pinterest

Povezane teme