Boje za dekor dnevnog boravka u 2021. godini

Nova godina, nove boje, nove mogućnosti!

Sa ulaskom u Novu godinu pruženo nam je na dlanu mnoštvo novih stilova dekora i boja koje se prelivaju kako bi stvorile prijatan prostor za život i rad. Jer upravo dom, svakog od nas postao je najvažnije mesto na svetu, jer nam pruža sigurnost i kao takav zaslužuje da bude opisan vedrim bojama. Osluškujući šta se šuška u dizajnerskim krugovima, otkrivamo vam koje se boje smatraju trendom u 2021. godini.

ZELENA BOJA

Ono što nam je najviše nedostajalo prošle godine je svakako priroda. Tokom nje pokušali smo na sve moguće načine da se približimo prirodi, unoseći u svoj dom pregršt sobnih biljaka. Ovaj trend se nastavlja, a osim biljaka uključuje i akcentne zelene zidove, nameštaj u zelenoj boji, kao i dekorativne predmete ovog tona. Kada su nijanse ove boje u pitanju, fokus se na lovačkoj zelenoj, maslinasto zelenoj, ali i svežim zelenim tonovima. Najbolje od svega je to što zeleni ton odgovara gotovo svim stilovima uređenjam pa čak i monoromatskim, eklektičnim i skandnavskim.

PLAVA BOJA

Rame uz rame sa zelenom, tu je opšte prisutna plava boja. Ona predstavlja klasiku koja je uvek poželjna za dekor dnevnog boravka. Ona ima neverovatnu moć otvaranja prostora i širenja vidika. Zidovi opisani mornarsko plavim tonom su ideja sa kojom ne možete pogrešiti. Takođe ako ste ljubitelj monohromatskih prikaza, plava boja je vaš pouzdan izbor. Boje sa kojima se plava najbolje slaže kada su metali u pitanju su zlatna i boja mesinga koje prostoru mogu dati prefinjen izgled.

TOPLI TONOVI

Paleta toplih tonova je u posebnom centru pažnje ove godine. Njen cilj je stvaranje harizmatičng prostora u kom je zadovoljstvo boraviti. Tople nijanse sa naglaskom na zemljanim tonovima nalaze se na samom vrhu najpoželjnijih pri opisivanju dnevnog boravka, koji je neretko i prostor u kom je svoje mesto pronašla mala kućna kancelarija. Zemljani tonovi uz sebe pozivaju i trendove 70- tih kao i boho stil koji mogu da stvore zaista predivno okruženje.

PINK

I na samom kraju jedna boja koja donosi osveženje dnevnom boravku. U pitanju su sve nijanse ružičaste boje, među kojima je pink najaktuelnija. Ako želite da stvorite veselo okruženje, ispunjeno pozitivnim vibracijama, pink je vaša boja.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme