Boje za dekor dnevnog boravka u 2021. godini

Više slika

Više slika

Nova godina, nove boje, nove mogućnosti!

Sa ulaskom u Novu godinu pruženo nam je na dlanu mnoštvo novih stilova dekora i boja koje se prelivaju kako bi stvorile prijatan prostor za život i rad. Jer upravo dom, svakog od nas postao je najvažnije mesto na svetu, jer nam pruža sigurnost i kao takav zaslužuje da bude opisan vedrim bojama. Osluškujući šta se šuška u dizajnerskim krugovima, otkrivamo vam koje se boje smatraju trendom u 2021. godini.

ZELENA BOJA

Ono što nam je najviše nedostajalo prošle godine je svakako priroda. Tokom nje pokušali smo na sve moguće načine da se približimo prirodi, unoseći u svoj dom pregršt sobnih biljaka. Ovaj trend se nastavlja, a osim biljaka uključuje i akcentne zelene zidove, nameštaj u zelenoj boji, kao i dekorativne predmete ovog tona. Kada su nijanse ove boje u pitanju, fokus se na lovačkoj zelenoj, maslinasto zelenoj, ali i svežim zelenim tonovima. Najbolje od svega je to što zeleni ton odgovara gotovo svim stilovima uređenjam pa čak i monoromatskim, eklektičnim i skandnavskim.

PLAVA BOJA

Rame uz rame sa zelenom, tu je opšte prisutna plava boja. Ona predstavlja klasiku koja je uvek poželjna za dekor dnevnog boravka. Ona ima neverovatnu moć otvaranja prostora i širenja vidika. Zidovi opisani mornarsko plavim tonom su ideja sa kojom ne možete pogrešiti. Takođe ako ste ljubitelj monohromatskih prikaza, plava boja je vaš pouzdan izbor. Boje sa kojima se plava najbolje slaže kada su metali u pitanju su zlatna i boja mesinga koje prostoru mogu dati prefinjen izgled.

TOPLI TONOVI

Paleta toplih tonova je u posebnom centru pažnje ove godine. Njen cilj je stvaranje harizmatičng prostora u kom je zadovoljstvo boraviti. Tople nijanse sa naglaskom na zemljanim tonovima nalaze se na samom vrhu najpoželjnijih pri opisivanju dnevnog boravka, koji je neretko i prostor u kom je svoje mesto pronašla mala kućna kancelarija. Zemljani tonovi uz sebe pozivaju i trendove 70- tih kao i boho stil koji mogu da stvore zaista predivno okruženje.

PINK

I na samom kraju jedna boja koja donosi osveženje dnevnom boravku. U pitanju su sve nijanse ružičaste boje, među kojima je pink najaktuelnija. Ako želite da stvorite veselo okruženje, ispunjeno pozitivnim vibracijama, pink je vaša boja.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme

07.02.2024 Dekor

Moderna i elegantna ogledala: savršena za dekorisanje predsoblja

Ogledala su popularni dekorativni elementi koji se uklapaju u bilo koju temu stila i ispunjavaju vaš prostor svetlošću, čineći ga većim i idealnim za male kvadrature.

04.02.2024 Dekor

Neodoljive vinil tapete u svim bojama i dezenima: savršen način da osvežite svoj dom

Saznajte zašto su vinilne tapete, vinil tapete ili jednostavno tapete od vinila idealna zidna obloga za vaš dom

01.02.2024 Dekor

Saveti za sezonsku dekoraciju doma

Ovaj vid dekoracije je više od puke estetike, jer prvenstveno pomaže da se naš životni prostor prilagodi kako našim svakodnevnim potrebama, tako i ritmu prirode.

29.01.2024 Dekor

Neka ove zime drva za ogrev postanu glavni dekor vašeg doma

Ako pronađete zanimljivo mesto za ogrev u vašem domu - na primer, pored kamina, ono će postati ključna tačka u vašem dizajnu enterijera.

26.01.2024 Dekor

Umetnost korišćenja drveta u savremenoj dekoraciji doma

Sami, ili kombinaciji sa drugim materijalima, drveni dekorativni detalji postaju bezvremensko rešenje za ulepšavanje postora za život.

23.01.2024 Dekor

5 načina za savršenu dekoraciju komode u spavaćoj sobi

Da bismo vam pomogli u dekoraciji ovog nepravedno zapostavljenog kutka u sobi, pripremili smo nekoliko saveta i trikova za ukrašavanje kako bi gornji deo vaše komode izgledao velič...

20.01.2024 Dekor

Prelepi cvetni aranžmani za ukrašavanje vašeg doma

Uređenje doma je prava umetnost, a cvetni aranžmani pružaju izuzetno svestran način da unesete notu romantike i elegancije u vaš prostor.

17.01.2024 Dekor

Vodič za unošenje živopisnih boja u neutralnu dnevnu sobu

Neki ljudi više vole da ovom prostorijom dominira jedna boja, dok drugi vole da vide više boja svuda unaokolo. Šta je uopšte bolji izbor - monohromatski dnevni boravak ili neutraln...

14.01.2024 Dekor

10 elegantnih boja koje se savršeno slažu sa plavom

Postoje mnoge nijanse plave koje su popularne, uključujući tamnoplavu, bebi plavu, nebesko plavu, tirkiznu i kraljevsko plavu. Nijansa koja najbolje funkcioniše zavisiće od osvetlj...

11.01.2024 Dekor

Japandi: savršeno nesavršeni način dekoracije doma

Postoji prirodna povezanost između skandinavskih i japanskih principa dizajna enterijera, od kojih oba vrednuju prirodne materijale i svetlost, jednostavnost, nedostatak nereda, sp...

08.01.2024 Dekor

3 dizajnerska saveta za dekorisanje praznog ugla u spavaćoj sobi

Na svu sreću, postoji mnogo zanimljivih načina za popunjavanje praznih (da ne kažemo dosadnih) uglova u svakoj prostoriji, a spavaće sobe u tome nisu izuzetak.