Bezvremenske ideje za dekor savremenog doma belim mermerom

Ako preferirate eleganciju, stil i izražajnost, ne postoji bolji izbor za vas od belog mermera.

Ovaj bezvremenski materijal je toliko podložan stilizovanju da ga je moguće uklopiti u sve aspekte savremenog životnog prostora. Izvrsno izgleda u kuhinji, gde naglašava trajnost, besprekoran je u kupatilu gde odražava energičnost, nezaobilazan je u hodniku kom daje smernost, ali i u dnevnoj sobi kojoj je potrebna doza kreativnosti i akcenta.

Imati mermerne površine u savremenom domu, stvar je čistog luksuza jer on nikad neće izaći iz mode. Ova godina posebno nam je donela ljubav prema mermeru i njegovim performansama. 

BELE MERMERNE KUHINJE

Budući da je toliko opojan, beli mermer se često koristi pri dizajnu kuhinje. Najčešće su pozadine te koje su oplemenjene ovim materijalom, ali se i kuhinjska ostrva i pultovi rade od belog mermera. Obzirom na njegovu cenu, danas se koriste mnogi materijali koji verno oponašaju mermer poput pločica, koje gotovo istovetno doprinose lepoti jedne savremene kuhinje. Beli mermer kuhinjskom prostoru donosi preko potreban glamur i elegantan izgled. Odličan je u kombinaciji sa tamnim nameštajem, kao i neutralnim tonovima.

BELA MERMERNA KUPATILA

Ako želite prefinjen osećaj u kupatilu ne postoji bolji i lakši način da to postignete od izbora belog mermera. Kupatilski zidovi obloženi mermerom, ili naglašena tuš kabina, kao i pozadina kade ili kompletan lavabo od mermera, fantastičan su način unošenja dekora u prostor koji treba da bude inspirativan i opuštajući. Pri izboru mermernih pločica možete se poigrati veličinom ili ih uklopiti sa pločicama drugog materijala, po svom ukusu. Efekat u oba slučaja biće jedinstven.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Dekor

Povezane teme