Alchemy Coffee - unikatni servis za prave sladokusce

Grafički dizajner i crtač stripova Ben Johnston je, u saradnji sa industrijskim dizajnerom Markom Simonsom, kreirao ultra moderan dizajn za kompaniju Alchemy Coffee Co.

U kompletu za ispijanje kafe Alchemy Coffee se sve zasniva na ritualu, od blagog prelaska prstima preko ivice ručno izrađene kutije od javorovog drveta, do svih valjano aranžiranih komponenti servisa, koje se nalaze na poslužavniku koji je prošiven kožom, od izbora i mlevenja, preko spremanja savršenih zrna kafe, do okretanja keramičkih šoljica i gledanja jutarnjeg svetla koje se odražava u istim onim aspektima u kojima vi razmišljate o životu. Ceo servis za kafu dolazi u crnoj boji zbog toga što su dizajneri želeli nešto što se lepo slaže sa logom njihove firme. Tokom izrade čitavog projekta glavni cilj je bio da se na najlepši mogući način naglasi sva umešnost njegove ručne izrade.

Bilo da je servis mašinski ili ručno izrađen, dizajnerski duo je želeo da nivo detalja i kvalitet izvršenja budu odvojeni jedno od drugoga. Zahvaljujući odgovarajućem postupku izrade svakog pojedinačnog elementa, svaki od njih je pametno kombinovan sa 3D štampanom keramikom, laserski utisnutim ilustracijama i elementima brendiranja, ručno obrađenom i obojenom kožom, toplim detaljim od javorovog drveta ručne izrade i personalizovanim pečatima marke utisnutim u koži. Ovo je veoma intrigantan koncept u kome umešnost izrade nije ograničena samo na stvari koje su kreirane rukom, već perfektno formira prelepe zavoje na poslužavniku, ili modeliranje lepih aspekata u prilagođenim kožnim pečatima, koji mogu biti podjednako lepi kao ručno dizajnirani uvoji drvene kašičice.

N.Đ.

Povezane teme