Predivna čileanska kuća izmeštenih nivoa

Predivna kuća izmeštenih nivoa unosi svoju unikatnost i obilje prednosti putem svojih povećanih platformi i nudi sve što druge moderne građevine ne poseduju...

Pre svega, tu je fasada fascinantnog i jedinstvenog oblika, koja automatski krade svu pažnju svakog posmatrača, tokom prolaska pored kuće. Ovaj dom poseduje i prednosti parking mesta pronađenog i podvučenog ispod gornjeg sprata ili zaštićenog eksterijernog prostora.

Smeštena na uzvišenom imanju Centrinela Hila, Harfagar House u Čileu, cilja ka pružanju predivnih pogleda na udaljeno selo La Boka. Sa River Rapel rekom koja se uliva u Pacifik na ovom predivnom mestu, kuća dizajnirana od strane WMR Arquitectos studija, iskorišćava sve lepote neverovatnog pajzaža unoseći ga u enterijer.

Dva isprepletana volumena kombinovana su kako bi stvorila strukturu iz koje se pružaju različiti pogledi u suprotnim pravcima. Na prvom nivou kuće smešteni su dnevni boravak, kuhinja sa trpezarijom u otvorenom planu prostora, dok se na drugom spratu nalaze nešto privatnije prostorije i spavaće sobe, orijentisane u suprotnom pravcu.

Dve različite terasa u kući nastavljaju ambijent stambenog prostora u spoljnoj sredini sa lakoćom, dok je čak i javorovo drvo smešteno na imanju iskorišćeno kako bi postalo ekstenzivni deo arhitekture. Veliki stakleni zidovi i stubovi V oblika, pružaju podršku izmeštenim jedinicama, zajedno sa preko potrebnim kontrastom, toplinom i gostoljubivim prostorom.

Pametno stepenište spaja dva različita nivoa enterijera i bez ikakvih problema pruža obilje prirodne svetlosti kako u jednom, tako i drugom. Čiste linije i savremeni dekor, pružaju finalne detalje ovoj predivnoj čileanskoj kući, dok njena unikatna arhitektura čini da se ona ističe od svega što smo do sada videli na najlepši način.

N.Đ.

Izvor: Decoist

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Arhitektura

Povezane teme