Zemljani tonovi u savremenom domu zahvaljujući drvenim lampama

Svaki detalj koji unesete u vaš dom sa ciljem njegovog uređenja, pomaže u definisanju datog prostora.

Ovo ujedno deluje zastrašujuće ali i uzbudljivo, pre svega jer sitnica u vidu rasvete na primer može u velikoj meri odrediti tok stvari u enterijeru. Bez adekvatnog osvetljenja linije vašeg nameštaja ne bi došle do izražaja, tekstura vaših zavesa bi bila neprimetna, a vaša umetnička dela ne bi dobila pažnju kakvu zaslužuju. U tom je pogledu vrlo važno kakvu zidnu, plafonsku, stonu i podnu rasvetu birate za svoj dom.

Osim centralnog osvetljenja, male stone lampe su one koje se često koriste za dodavanje raspoloženja i stila prostoru. One pomažu pri definisanji dizajna koji se proteže kroz enterijer. Na tržištu postoji neverovatno mnogo vrsta stonih lampi, a našu današnju priču posvećujemo onima koje u sebi nose zemljani ton. U pitanju su drvene stone lampe.

Iako su staklo, tkanina i industrijski metali uobičajeni materijali koji se koriste za izradu stonih lampu, drvene lampe nose u sebi poseban šarm. One deluju neverovatno toplo i jednostavno u isto vreme, da ih je nemoguće neprimetiti u prostoru. Sa lakoćom one mogu da postanu tema zanimljivog razgovora dok stvarima oko sebe daju svoj blagi snop svetlosti.

Ono na šta bi trebalo da obratite pažnju pri izboru stone drvene lampe je čvrstoća njene konstrukcije. Ono što želite je trajno rešenje za osvetljenje vašeg doma, sa lakoćom napajanja i rada. Svakako pobrinite se da joj nađete u prostoru lepo mesto kako bi bila vidljiva i kako bi sobu osvetljevala na najbolji način. Uvek treba da se vodite pravilom da stona lampa po visini ne treba da bude više od stola na kom se nalazi, niti da prelazi polovinu sobe.

Predstavljamo vam u našoj galeriji neke od najzanimljivih drvenih lampi savremenog dizajna.

Ž.J.

Izvor: Homedit

Povezane teme