Zašto je dobro osvetljenje neophodno u svakoj kuhinji?

Lusteri, plafonjere, ugradna svetla, LED diode – da li ste i vi zbunjeni svim ovim “modernim” opcijama kada je reč o kuhinjskom osvetljenju?

Verujemo da dobar deo vas nije sasvim siguran šta je od svega pomenutog najpametnije odabrati za jedno najobičnije kuvanje ručka. Zato smo u pomoć pozvali stručnjake koji su nam objasnili različite vrste osvetljenja i glavne stvari koje treba uzeti u obzir pri planiranju funkcionalnog ali i estetski primamljivog kuhinjskog prostora.

Za većinu nas, kuhinja je omiljeno mesto za rad i pripremu ukusnih obroka, ali i prilično užurbano mesto od jutra do mraka. Dobro osvetljenje je od suštinskog značaja, jer vam omogućava ne samo da obavljate poslove poput kuvanja, seckanja i bezbednog čišćenja, već i da dodate malo posebnog šmeka ovom prostoru.

Zato je od presudne važnosti dobro planirati svoju rasvetu na vreme, tačnije u samoj fazi projektovanja. Premeštanje svetiljki nakon ugradnje kuhinje može biti skupo: preoblikovanje i farbanje znače da se troškovi mogu brzo povećati.

Druga podjednako bitna stavka jeste takozvano raslojavanje svetlosti, odnosno kreiranje različitih nijansi svetlosti, igranje senkama i korišćenje boja za isticanje najboljih karakteristika sobe. U nastavku ovog teksta donosimo vam pet obaveznih slojeva svetlosti koje biste morali obezbediti svojoj kuhinji što pre.

« 1 2 3 4 5 »

Povezane teme