Zaboravljena ikona španskog dizajna Olvidada se vraća na scenu

Čuveni dizajner Pepe Cortes je kreirao ovu zanimljivu lampu još davne 1976. godine, ali je svetlost dana ugledala tek 1984. kada je konačno puštena u masovnu proizvodnju.

No, činjenica da se radi o dizajnu starom čak 40 godina ne menja aktuelnost ovog proizvoda koji oduševljava svojom vitkom i jednostavnom formom. Živahna i vesela baš kao i prvog dana, ova svetiljka nosi naziv Olvidada (što u prevodu znači “zaboravljena”) ali je sasvim sigurno niko neće tako lako zaboraviti.

Olvidada je dostupna u dva oblika, to jest – ima svoju stojeću i viseću verziju. Podna lampa je izrađena od gvožđa u bakarnoj završnoj obradi, a karakteriše je zanimljiva kombinacija sijalica i LED tehnologije.

Verzija viseće lampe sa crnim kablom sastoji se od držača lampe prikačenog na električni kabl, i metalne rozete od mesinga. Čvrste gotove strukture od mesinga su polirane i lakirane za viseće lampe za duple, trostruke verzije ali i lustere. Sve lampe izgledaju kao zvezde padalice i bez sumnje predstavljaju sjajan akcentni dodatak svakom enterijeru.

Od svog nastanka davnih '70-ih, Cortesov dizajn neguje lepotu zanatskih procesa a svi njegovi modeli su uvek bliži umetnosti nego industrijskom dizajnu koji smo navikli da viđamo. Pored toga, odlikuju se vrhunskim kvalitetom i unikatnim komadima koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Baš kao što je slučaj sa Olvidada svetiljkama koje nikada nećete zaboraviti!

Povezane teme