Vreme je da vratimo prirodnu svetlost u svoje domove!

Ništa kao prirodna svetlost u domu, zar ne? Bilo da se radi o dnevnom boravku, trpezariji ili radnoj sobi – kultne skandinavske lampe su idealan izbor za savršeno osvetljenje!

Bez imalo preterivanja, dobro poznati skandinavski dizajn idealan je način da se svaki prostor savršeno osvetli a pritom načini i estetski privlačnijim. Prirodno svetlo ima veliki uticaj na zdravlje ljudi, a sa dolaskom jeseni jedino što nam je zagarantovano jesu mračniji dani. Zato je najnovija Artek kolekcija svetiljki dizajnirana sa ciljem da stvori blagotvorni efekat prirodnog svetla u našoj tmurnoj svakodnevnici.

Bilo da se odlučite za komade napravljene od mesinga ili čelika, jedna stvar je zagarantovana – imaćete toplo tonirano i karakteristično difuzno osvetljenje u svom stanu. U ponudi su krajnje elegantne lampe sa zlatnim detaljima, kao i modeli sa perforiranim obodima koji stvaraju nezaboravan efekat oreola. Za sve one koji su u potrazi za savršenom “radnom” lampom, tu su i popularni modeli u obliku zvona koji savršeno dobro rade sami iznad kompjuterskog stola ali i kao nisko viseće svetlo pored kreveta.

Ne treba zanemariti ni zidno svetlo koje slobodno možemo nazvati vanvremenskom i elegantnom opcijom koja se sastoji od tankih metalnih limova u kružnoj formi. Pričvršćeno na zid, ono savršeno funkcioniše i kao noćno svetlo za čitanje ali i kao klasičan model za osvetljavanje hodnika. Dobra stvar u vezi ovih klasičnih varijanti jeste i mogućnost rotacije za čak 180 stepeni, što korisniku omogućava različite intenzitete osvetljenja.

Uz Artek svetiljke, jesen nikad nije izgledala ovako svetlo & privlačno!

Izvor: artek.fi

Povezane teme