Vintage estetika u modernom osvetljenju

Zaronite u svet hladnog osvetljenja uz Kismas, litvanski dizajnerski studio koji kombinuje vintage estetiku sa modernom magijom.

Stakleni blokovi iz ere Hladnog rata dobijaju novo značenje zahvaljujući razigranom dizajnu Kismas studija, stvarajući sanjivu kolekciju lampi koje povezuju prošlost i sadašnjost. Ove lampe nisu samo izvori svetlosti; one su priče koje putuju kroz vreme, slaveći cool faktor vintage dizajna. Ukoliko želite da vaš prostor odiše retro šarmom i savremenim šikom, Kismas ima savršeno osvetljenje za vas!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KISMAS (@kismas.studio)

Vintage linija Kismas kombinuje minimalističke čelične baze sa obnovljenim staklenim blokovima, svaki sa svojom jedinstvenom istorijom iz nekih davnih, prošlih vremena. Spašeni iz raznih baltičkih zemalja, ovi "nesavršeni" blokovi dobijaju novi identitet u očaravajućim lampama. Sa čvrstim čeličnim bazama i providnim staklenim blokovima, Vintage linija stvara upečatljivu vizuelnu interakciju, ističući grafike i valovite ivice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KISMAS (@kismas.studio)

Bogata zelena lampa 01 iz Vintage linije predstavlja tamno zelene blokove karakteristične za brutalističke zgrade u Sovjetskom Savezu, dok Bigger Optical Lamp 01 sadrži svetlije zelene blokove iz 70-ih i 80-ih godina u Litvaniji.

Moderna linija Kismas predstavlja kolekciju lampi od staklenih blokova Seves Glass Blocks, sa čistim linijama i smelim uzorcima inspirisanim modernističkom arhitekturom. Doric Lamp 01, Linear Lamp 01 i Cross Linear Lamp 01 uvode rebraste šare i linije za jedinstvene svetlosne efekte, dok Dream Lamp 01 i Orbital Lamp 01 zaokružuju kolekciju sa mat površinom i inspiracijom iz Maison de Verre zgrade.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KISMAS (@kismas.studio)

Kismas ide korak dalje sa kreativnim svetlosnim filterima koji mogu momentalno transformisati atmosferu sobe. Ovi filteri dolaze u sedam nijansi, od kinematografski prljavo žute do suptilno neonske tamno ružičaste. Uz Kismas, vaša soba može dobiti živopisno osvetljenje koje odgovara vašem raspoloženju i stilu.

Povezane teme

07.04.2024 Osvetljenje

Jednostavna a tako neobična: lampa sa levitirajućom kuglom za kontrolu svetla

Ono što čini ovu lampu izuzetnom nije samo njen jedinstveni dizajn, već i način na koji izbegava tradicionalne fizičke kontrole.

04.04.2024 Osvetljenje

Osvetlite svoj dom stilom: najbolje stone lampe za svaki enterijer

Stona lampa možda nije najpraktičnija za čitanje ili rad, ali to ne znači da ne može izgledati izvanredno na vašem stolu.

01.04.2024 Osvetljenje

Otkrijte svetlost na potpuno nov način sa našom selekcijom najoriginalnijih lampi

Uz ove originalne lampe, prostorije postaju ne samo osvetljene već i obogaćene lepotom i karakterom, što svaki trenutak čini posebnim i nezaboravnim.

29.03.2024 Osvetljenje

Jednostavnost koja očarava: 3D štampana lampa jedinstvenog dizajna

Ova lampa, kreirana od strane nemačkog dizajnerskog studija VOSDING Industrial Design, predstavlja spoj inovativnih proizvodnih procesa i estetike koja je osvojila srca široke publ...

26.03.2024 Osvetljenje

Blistavi i šareni svetlosni efekti u vašem enterijeru: Govee RGBIC Neon Rope Light 2

Sa svojim fleksibilnim dizajnom i moćnim opcijama prilagođavanja, Govee RGBIC Neon Rope Light 2 nudi izuzetno sredstvo za izražavanje vašeg stila kroz blistave i šarene svetlosne e...

23.03.2024 Osvetljenje

Ključni faktori prilikom izbora stone lampe za vaš dom

Stone lampe predstavljaju elegantan i funkcionalan dodatak svakom domu, pružajući ne samo osvetljenje, već i estetski dodir koji može transformisati prostor.

20.03.2024 Osvetljenje

Viseća rasveta inspirisana zarđalim lampionima iz ribarskih luka

Sa elegantnim dizajnom i toplim osvetljenjem, ova kolekcija visećih svetiljki donosi u vaš dom atmosferu koja podseća na mirne ribarske luke i tihe večeri uz vodu.

14.03.2024 Osvetljenje

Inovativni LED luster dizajniran za borbu protiv sumornih zimskih dana

Sunday Light je luster dizajniran da donese osećaj sunčanog dana u vaš dom, bez obzira na vremenske prilike napolju.

11.03.2024 Osvetljenje

Jednostavan dizajn akustičnog osvetljenja koje smanjuje buku i emituje toplo svetlo

Vika je akustična plafonska svetiljka koja prigušuje zvukove niske i visoke frekvencije dok istovremeno emituje atmosfersko svetlo.

08.03.2024 Osvetljenje

Uticaj rasvete na atmosferu u modernim enterijerima

Rasveta igra ključnu ulogu u formiranju atmosfere u prostoru i može značajno uticati na percepciju, raspoloženje i funkcionalnost enterijera.

05.03.2024 Osvetljenje

Neobične i simpatične lampe inspirisane japanskim lampionima od rižinog papira

One Meter je dizajniran da se koristi kao podna lampa zbog svoje visine, dok je Half Meter idealan za upotrebu kao stona lampa.