Unesite dozu moderne magije u svoj dom uz originalnu neonsku rasvetu

Dobrodošli u svet svetlosti, boje i neonskog sjaja koji transformiše svaki kutak vašeg doma...

Neonska rasveta, nekada sinonim za urbane pejzaže noćnih gradova, sada je postala upečatljiv element modernog enterijera. Sa svojom sposobnošću da stvori atmosferu i postane vizuelni fokus prostora, neonska rasveta predstavlja inovativan način da unesete jedinstvenu vibraciju i dozu futurizma u svoj dom.

Neonska rasveta postoji od davne 1910. godine kada je kompanija francuskog inženjera po imenu George Claude, izumela staklene cevi ispunjene neonom. Ove cevi ubrzo su počele da se koriste za osvetljavanje prostorija šireg spektra. Međutim ovaj trend nije dugo trajao i lagano je prepušten zaboravu.

Tek 1930-tih godina neonska rasveta dobija zasluženu pažnju širom Evrope, a dvadesetak godina kasnije se ovakav vid rasvete mogao videti u širom Sjedinjenih Država. U to doba najviše je neonska rasveta bila korišćena u poslovnim objektima za isticanje upečatljivih natpisa u njima. Prošlo je još nekoliko godina dok i privatni domovi nisu prepoznali lepotu nenonske rasvete.

Danas ovakav vid rasvete je vidljiv u milionima savremenih domova širom sveta. Iako su u jednom trenutku ovakva svetla smatrana jeftinom i kičastom idejom za dekor prostora, to je zaista daleko od istine. Neonska rasveta nosi u sebi dozu nostalgije, i vrlo je poetična.

Takođe, ovakva rasveta predstavlja hirovit način izražavanja koji vam može pomoći da istaknete poseban stil koji se proteže kroz vaš dom. Velika simbolika pripisuje se ovim svetlima koja deluju bezvremenski.

Neonska svetla u današnje vreme predstvljaju prosperitet i raskoš. Gradovi širom planete u kasnim večernjim satima oživljavaju upravo zahvaljujući neonskoj rasveti. Ono što možda niste znali je to da je Pariska opera bila jedan od pionira u korišćenju ove vrste rasvetnih uređaja.

Osim toga neonska svetla su naširoko korišćena pri snimanju muzičkih spotova, reklama i za isticanje važnih natpisa na fasadama zdgrada. Sa njima je uvek zagarantovan vizuelni spektakl!

Neonska svetla možete koristiti u gotovo svim prostorijama svog doma od kuhinje, preko dnevne pa sve do spavaće sobe. Od upečatljivih natpisa, neobičnih oblika, pa sve do samo vam značajnih signala – neonska rasveta vam daje odrešene ruke i zaista menja utisak u prostoru.

Povezane teme

10.06.2024 Osvetljenje

5 najboljih opcija za osvetljenje malog predsoblja

Koliko god da je minijaturan ovaj deo vašeg doma, budite sigurni da postoji svetiljka koja će savršeno odgovarati vašem prostoru i doprineti stvaranju prijatne atmosfere dobrodošli...

07.06.2024 Osvetljenje

Dizajn rasvete za male prostore: maksimizirajte osvetljenost i dobar stil

Maksimiziranje osvetljenosti i stila u malim prostorima može biti izazovno, ali prava rasveta može transformisati čak i najmanju sobu u svetlu i stilizovanu oazu.

04.06.2024 Osvetljenje

Lampa u obliku šrafa pruža taktički pristup kontroli osvetljenja

Set lampa podseća na ogroman šraf, posebno kada je njena svetlost na najnižoj tački, i nudi jedinstvenu i privlačnu interakciju sa korisnicima.

01.06.2024 Osvetljenje

Prenosiva lampa: savršen spoj retro dizajna i moderne tehnologije

Oblik lampe je inspirisan tradicionalnim fenjerom, a svetlost se širi pod uglom od 360 stepeni. Telo baterije fenjera, kada se ukloni sa svog položaja, takođe može postati lampa ko...

29.05.2024 Osvetljenje

Originalna rasvetna tela koja izazivaju emocije i inspirišu maštu

Kolekcija Multiforme, zadivljujuća tapiserija svetiljki, nudi dizajnersko iskustvo koje izaziva emocije i inspiriše maštu. Pedantno izrađen od strane vizionarskih dizajnera, svaki...

26.05.2024 Osvetljenje

Minimalistička rasveta od aluminijuma i čelika: sirova lepota prirode u dizajnu

Ova rasvetna tela nisu samo praktična rešenja za osvetljenje, već umetnička dela koja unose eleganciju i prirodnu lepotu u svaki prostor, stvarajući harmoničan spoj modernog dizajn...

23.05.2024 Osvetljenje

Osvetljenje u vrtu

Spoljna rasveta može znatno ulepšati izgled vašeg dvorišta, staza ili terase u toplim večerima. Za prijatna druženja u večernjim satima na terasi ili u bašti možete postaviti zanim...

20.05.2024 Osvetljenje

5 uobičajenih grešaka u osvetljenju doma (i kako ih ispraviti)

Pitali smo stručnjake: koji su to uobičajeni krivci za loše osvetljenje doma i kako ispraviti sve te greške koje većina nas pravi kada je u pitanju ovaj deo uređenja životnog prost...

17.05.2024 Osvetljenje

Kako odabrati savršenu lampu za dnevni boravak?

Od rasvete za čitanje do dodavanja tople svetlosti za ugodne večeri, prava lampa može unaprediti kako funkcionalnost tako i estetiku vašeg dnevnog boravka.

14.05.2024 Osvetljenje

Rešenja za osvetljenje malih stanova

Od maksimiziranja prirodnog svetla do uključivanja inovativnih svetiljki, evo vodiča za osvetljavanje malih prostora sa stilom i efikasnošću.

11.05.2024 Osvetljenje

Prenosiva lampa sa punjivom sijalicom donosi magiju u mračne prostorije

Svi mi volimo dobro dizajnirano i funkcionalno osvetljenje koje ima estetsku vrednost. Ali, pored toga, važno je da svetlo može biti prenosivo, kako bi moglo da vas prati gde god d...