Umetnost industrijskog osvetljenja: zakrivljene žice postaju magične svetiljke za tili čas

Više slika

Više slika

Ova kolekcija osvetljenja obuhvata delikatne dizajne sa raskošno zakrivljenim žicama koje se prelivaju u elegantne privezke i zidne lampe.

U svetu dizajna osvetljenja, materijali igraju ključnu ulogu u stvaranju originalnih i impresivnih komada koji istovremeno služe kao funkcionalna rasvetna, ali i umetnička dela. U tom kontekstu, žica kao materijal donosi izuzetnu inovaciju i kreativnost, otvarajući vrata za neograničene mogućnosti dizajna.

Upotreba žice kao osnovnog materijala za izradu rasvetnih tela donosi jedinstvenu estetiku i karakter. Njena fleksibilnost i svestranost u pogledu oblikovanja omogućavaju dizajnerima da stvaraju forme koje se teško mogu postići konvencionalnim materijalima.

Još jedna važna karakteristika žice je njen minimalizam. Ona donosi jednostavan i suštinski estetski izraz, što je idealno za moderne enterijere koji se oslanjaju na čistu i jednostavnu estetiku. Osim toga, žica može biti obojena ili presvučena različitim premazima, što doprinosi širokom spektru boja i tekstura za personalizaciju dizajna.

Jedna od ključnih prednosti upotrebe žice u dizajnu rasvetnih tela je njena sposobnost da igra zajedno sa svetlom. Naime, kada je osvetljena, žica stvara neverovatno živahnu igru senki i svetla i donosi intrigantne obrasce i teksture u enterijer. Ova interakcija između svetla i žice dodaje dubinu i dimenziju osvetljenju, stvarajući vizuelno zadivljujući efekat.

Svaki komad iz kolekcije Sketch za koju je zadužen izraelski Studio Beam je unikatan i prilagođen za dom, kancelariju ili komercijalni prostor. Ova izuzetna dela su ručno izrađena, srebrno lemljena i premazana prahom, dostupna u pet prefinjenih boja: zelenoj, crvenoj, plavoj, crno-beloj.

Unutar kolekcije Sketch vidimo lampu u obliku dijamanta, privlačno privesno osvetljenje sa citatom legendarne Elizabet Tejlor, zatim delikatnu žičanu konturu kao i rasvetna tela inspirisana nebeskim visinama ruske arhitekture.

Originalno, moderno, i krajnje inspirativno, morate priznati.

Povezane teme

10.06.2024 Osvetljenje

5 najboljih opcija za osvetljenje malog predsoblja

Koliko god da je minijaturan ovaj deo vašeg doma, budite sigurni da postoji svetiljka koja će savršeno odgovarati vašem prostoru i doprineti stvaranju prijatne atmosfere dobrodošli...

07.06.2024 Osvetljenje

Dizajn rasvete za male prostore: maksimizirajte osvetljenost i dobar stil

Maksimiziranje osvetljenosti i stila u malim prostorima može biti izazovno, ali prava rasveta može transformisati čak i najmanju sobu u svetlu i stilizovanu oazu.

04.06.2024 Osvetljenje

Lampa u obliku šrafa pruža taktički pristup kontroli osvetljenja

Set lampa podseća na ogroman šraf, posebno kada je njena svetlost na najnižoj tački, i nudi jedinstvenu i privlačnu interakciju sa korisnicima.

01.06.2024 Osvetljenje

Prenosiva lampa: savršen spoj retro dizajna i moderne tehnologije

Oblik lampe je inspirisan tradicionalnim fenjerom, a svetlost se širi pod uglom od 360 stepeni. Telo baterije fenjera, kada se ukloni sa svog položaja, takođe može postati lampa ko...

29.05.2024 Osvetljenje

Originalna rasvetna tela koja izazivaju emocije i inspirišu maštu

Kolekcija Multiforme, zadivljujuća tapiserija svetiljki, nudi dizajnersko iskustvo koje izaziva emocije i inspiriše maštu. Pedantno izrađen od strane vizionarskih dizajnera, svaki...

26.05.2024 Osvetljenje

Minimalistička rasveta od aluminijuma i čelika: sirova lepota prirode u dizajnu

Ova rasvetna tela nisu samo praktična rešenja za osvetljenje, već umetnička dela koja unose eleganciju i prirodnu lepotu u svaki prostor, stvarajući harmoničan spoj modernog dizajn...

23.05.2024 Osvetljenje

Osvetljenje u vrtu

Spoljna rasveta može znatno ulepšati izgled vašeg dvorišta, staza ili terase u toplim večerima. Za prijatna druženja u večernjim satima na terasi ili u bašti možete postaviti zanim...

20.05.2024 Osvetljenje

5 uobičajenih grešaka u osvetljenju doma (i kako ih ispraviti)

Pitali smo stručnjake: koji su to uobičajeni krivci za loše osvetljenje doma i kako ispraviti sve te greške koje većina nas pravi kada je u pitanju ovaj deo uređenja životnog prost...

17.05.2024 Osvetljenje

Kako odabrati savršenu lampu za dnevni boravak?

Od rasvete za čitanje do dodavanja tople svetlosti za ugodne večeri, prava lampa može unaprediti kako funkcionalnost tako i estetiku vašeg dnevnog boravka.

14.05.2024 Osvetljenje

Rešenja za osvetljenje malih stanova

Od maksimiziranja prirodnog svetla do uključivanja inovativnih svetiljki, evo vodiča za osvetljavanje malih prostora sa stilom i efikasnošću.

11.05.2024 Osvetljenje

Prenosiva lampa sa punjivom sijalicom donosi magiju u mračne prostorije

Svi mi volimo dobro dizajnirano i funkcionalno osvetljenje koje ima estetsku vrednost. Ali, pored toga, važno je da svetlo može biti prenosivo, kako bi moglo da vas prati gde god d...