Ultra moderne i tanke lampe koje podstiču minimalizam

Da li ste već otkrili fascinantni svet minimalizma?

Bilo da ste na njegovom pragu, ili ste zakoračili u taj famozni svet odsustva nepotrebnog, imamo za vas jedno osveženje - elegantne i moderne, ultra tanke i minimalistički nastrojene lustere.

Svet visećih lampi je turbulentan i donosi nam iz godine u godinu sve lepše primerke, koji nastoje da se uklope u okruženjima modernih domova. Svaki novi primerak čini se sveobuhvatnijim i izražajnijim od prethodnog.  Koliko god bogat izbor bio, čini se da je najveći izazov pronalaženje savršene rasvete za moderan dom. Međutim, ako vašim enterijerom vlada određeni stil, poput minimalističkog, izbor je u doglednoj meri lakši.

Ne treba da vas plaši minimalizam kada su lampe u pitanju, jer se ne svode sve na jednostavno cevasto kućište i sivu spoljašnjost. Minimalna vizuelna privlačnost se može stvoriti sa lampama koje su vrlo živahne, ali prostor ne preplavljuju nepotrebnom bojom, niti uzorkom. Njihova glavna odlika je ta što se stapaju sa svojom pozadinom, vremenom nestajući u njoj.

EDISONOVE SIJALICE

Jednostavnost nas uvek iznova uspe oduševiti svojom otpornošću pri teretu vremena. Nepravedno zaboravljene u tekovinama modernog doba, Edisonove sijalice su se vratile i donele sa sobom svoj istančan šarm. Obnovljeno interesovanje za industrijski stil sa primesama minimalizma, doprinelo je fokusu na ove simpatične lampe. Ako od nečeg vrlo malog želite da dobijete mnogo, Edisonove sijalice su vaš savršen izbor.

NIZ VISEĆIH LAMPI

Glavna prednost skromnih, minimalističkih lampi je ta što ih možete postavljati u nizu ili grupama i na taj način stvoriti upečatljivo žarište. Bez obzira da li želite da osvetlite trpezarijski sto, hodnik, policu sa knjigama ili neki drugi deo stana, uz niz visećih lampi postići ćete fantastičan efekat.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Povezane teme