Tanjug kolekcija rasvete kao spoj japanske kulture i minimalizma

Specifična po mnogo čemu, japanska kultura se izdvaja svojom harizmom i perfektnošću.

Ako tome dodate minimalistički uticaj, rezultat je fenomenalna kolekcija lampi koje deluju bezvremenski. Ovoga puta, predstavljamo vam Tanjug svetiljke koje donose spoj dve krajnosti i imaju snažan uticaj na moderan svet.

Poljski dizajner i jedan japanski umetnik, spojili su svoje znanje i iskustvo i kreirali kolekciju svetiljki koja oduzima dah. Serija crpi inspiraciju iz japanske kulture, zadržavajući estetiku savremenog, minimalističkog dizajna. Sve više smo zaljubljeni u lepotu odsustva nepotrebnih detalja koje nam je doneo ovaj pravac, čiji neverovatan učinak možemo osteti svuda oko sebe.

Svaki pojedinačan komad koji su stvorili Tomasz Kudelski i Kaito Yamada za brend Moon Moth, pokazuje posebnu geometriju sa suptilnim i elegantnim kulturnim referencama. Ova geometrija se manifestuje u obliku jedinstvene kompozicije drvenih blokova i tankih metalnih šipki. Samo će oštro oko primetiti Davidovu zvezdu u složenom dizajnu plafonske svetiljke ili prepoznati rotaciju jednakostraničnih trouglova u Yuka podnoj lampi.

Dizajn sličan slagalici zahteva visoku preciznost svih komponenti i promišljenost njihove postavke. Lokalnim proizvođačima poverena je izrada i oblikovanje drvenih i metalnih delova, a nijanse stakla rade se u fabrici u gradu Luzyce. Posebnom obradom data im je mat površina i baršunast dodir.

Ž.J.

Izvor: Designboom

Povezane teme