Plafonski sistemi osvetljenja nadahnuti morskim mehurićima

U potrazi ste za adekvatnim osvetljenjem za vašu dnevnu ili spavaću sobu?

Ako ste ljubitelj mora, imamo savršeno rešenje za vas. U pitanju su plafonski sistemi osvetljenja koji su inspirisani morskim mehurićima. Ukoliko vam nedostaje more, i prosto čeznete za njegovim plavetnilom i dubinama, obožavaćete i ovaj vrhunski način za osvetljenje vama željene prostorije. Jedinstvena kolekcija sistema nastala je po ugledu na morsku travu i mehuriće koji se stvaraju na površini mora. Dizajner Lindzi Adelman je zadužena za nastanak ovog remek dela. Kolekcija nosi naziv – Drop i zaista je drugačija od svega drugog što smo do sad imali prilike da vidimo.

Izgled ovih svetiljki je upotpunjen upotrebom patina efekta, odnosno ručno su pomešani so i amonijak kako bi površine cevi podsećale na alge i lišajeve koji prirodno nastaju u moru. Zahvaljujući postupku patiniranja moguće je nijansiranje po želji, a u ovom slučaju to znači da se dobio izgled cevi koji nalikuje na morsku travu.

U kolekciji se nalaze tri različite konfiguracije, različite su po boji, veličini i završnoj obradi. Zajedno čine beskonačan spoj morskih trava koje se prepliću sa mehurićima. Sva tri modela imaju minimalistički izgled sa primesama industrijskog stila. Svaka od njih je na sebi poseban način slika i prilika morskih dubina, pa neće samo osvetljavati prostor kojim raspolažete već će u isti unositi i tragove mora.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Osvetljenje

Povezane teme