Stakleni disk koji hvata dugine boje: savršeno minimalističko osvetljenje za moderni dom

Više slika

Više slika

Talisman je prelivajući stakleni disk u savršenoj interakciji sa svetlošću.

Od nijansi jarko žute, preko tirkizne plave, pa sve do zagasito crvene - ova neobična stona lampa je savršen dodatak svakom modernom enterijeru. Ideja koja stoji iza ove nesvakidašnje svetiljke je prilično jednostavna: kako stvoriti minimalističku lampu koja će imati savršenu interakciju sa svetlom i to iz svih mogućih uglova?

Unutar strukture od mesinga postavljen je prelivajući stakleni element, rezultat dugotrajnog eksperimentisanja i složene procedure izrade koja se sastoji od nekoliko faza kako bi se proizveo prepoznatljiv efekat koji svaku pojedinačnu lampu čini jedinstvenom.

Proces proizvodnje počinje sa duvanim staklom, koje se zatim ručno rasteže kako bi staklo dobilo karakteristične nepravilne efekte koji su u isto vreme i vidljivi ali i providni, dok površina diska ostaje savršeno glatka. Ovo je jedan od onih fenomenalnih trikova koji su u stanju da zavaraju oko i pritom ostavljaju dovoljno prostora za svakodnevno eksperimentisanje sa svetlošću.

Hemijski i fizički proces tada omogućava da se dobije prepoznatljiv efekat duginih boja koji, filtriranjem svetlosti koju stvaraju LED izvori skriveni u strukturi diska, stvara neočekivano tople tonove koji prelaze od žute do crvene, dok zid iza lampe svetli istovremeno.

Magija Talisman lampe se ovde ne završava. Kada je isključena, prirodna svetlost stupa u interakciju sa staklom, stvarajući delikatne nebesko plave i ružičaste tonove koji prosto očaravaju.

Povezane teme

07.04.2024 Osvetljenje

Jednostavna a tako neobična: lampa sa levitirajućom kuglom za kontrolu svetla

Ono što čini ovu lampu izuzetnom nije samo njen jedinstveni dizajn, već i način na koji izbegava tradicionalne fizičke kontrole.

04.04.2024 Osvetljenje

Osvetlite svoj dom stilom: najbolje stone lampe za svaki enterijer

Stona lampa možda nije najpraktičnija za čitanje ili rad, ali to ne znači da ne može izgledati izvanredno na vašem stolu.

01.04.2024 Osvetljenje

Otkrijte svetlost na potpuno nov način sa našom selekcijom najoriginalnijih lampi

Uz ove originalne lampe, prostorije postaju ne samo osvetljene već i obogaćene lepotom i karakterom, što svaki trenutak čini posebnim i nezaboravnim.

29.03.2024 Osvetljenje

Jednostavnost koja očarava: 3D štampana lampa jedinstvenog dizajna

Ova lampa, kreirana od strane nemačkog dizajnerskog studija VOSDING Industrial Design, predstavlja spoj inovativnih proizvodnih procesa i estetike koja je osvojila srca široke publ...

26.03.2024 Osvetljenje

Blistavi i šareni svetlosni efekti u vašem enterijeru: Govee RGBIC Neon Rope Light 2

Sa svojim fleksibilnim dizajnom i moćnim opcijama prilagođavanja, Govee RGBIC Neon Rope Light 2 nudi izuzetno sredstvo za izražavanje vašeg stila kroz blistave i šarene svetlosne e...

23.03.2024 Osvetljenje

Ključni faktori prilikom izbora stone lampe za vaš dom

Stone lampe predstavljaju elegantan i funkcionalan dodatak svakom domu, pružajući ne samo osvetljenje, već i estetski dodir koji može transformisati prostor.

20.03.2024 Osvetljenje

Viseća rasveta inspirisana zarđalim lampionima iz ribarskih luka

Sa elegantnim dizajnom i toplim osvetljenjem, ova kolekcija visećih svetiljki donosi u vaš dom atmosferu koja podseća na mirne ribarske luke i tihe večeri uz vodu.

17.03.2024 Osvetljenje

Vintage estetika u modernom osvetljenju

Stakleni blokovi iz ere Hladnog rata dobijaju novo značenje zahvaljujući razigranom dizajnu Kismas studija, stvarajući sanjivu kolekciju lampi koje povezuju prošlost i sadašnjost.

14.03.2024 Osvetljenje

Inovativni LED luster dizajniran za borbu protiv sumornih zimskih dana

Sunday Light je luster dizajniran da donese osećaj sunčanog dana u vaš dom, bez obzira na vremenske prilike napolju.

11.03.2024 Osvetljenje

Jednostavan dizajn akustičnog osvetljenja koje smanjuje buku i emituje toplo svetlo

Vika je akustična plafonska svetiljka koja prigušuje zvukove niske i visoke frekvencije dok istovremeno emituje atmosfersko svetlo.

08.03.2024 Osvetljenje

Uticaj rasvete na atmosferu u modernim enterijerima

Rasveta igra ključnu ulogu u formiranju atmosfere u prostoru i može značajno uticati na percepciju, raspoloženje i funkcionalnost enterijera.