Spoljne lampe koje će načiniti razliku u vašem dvorištu ili na terasi

Da li ste spremni da ovog leta konačno investirate u kvalitetnu spoljnu rasvetu?

Iako leto zvanično nije počelo, tropske temperature su nam već pred vratima. Pravo je vreme da dobro razmislite o dizajnu vaših bašta, terasa i otvorenih prostora. I odmah nakon mudrog odabira biljaka, baštenskog nameštaja i omiljene boje za ogradu, dolazi i pitanje spoljne rasvete sa kojim, priznajemo, većina nas prilično zapostavlja.

Šteta, jer današnja inovativna rešenja za spoljašnju rasvetu ispunjavaju sve potrebe domaćina: od stambenih do ugovornih projekata pa sve do većih, svečanih događaja. Na tržištu se mogu naći zaista jedinstveni primerci lampi, koje su dostupne u različitim veličinama i oblicima, i izrađene od polietilena ili drugih vodootpornih tkanina.

Spoljašnje osvetljenje je sastavni deo svakog doma. Ne samo da stvara prelepu i osvetljenu atmosferu na otvorenom, već takođe pruža prekopotrebnu sigurnost. Generalno gledano, razlikujemo pet osnovnih tipova spoljašnjeg osvetljenja: dekorativno, zidno, bezbedonosno, pejzažno i prenosivo.

Uprkos uvreženom mišljenju, dekorativno spoljno osvetljenje kojim se mi danas bavimo, nije rezervisano isključivo za one koji vole da organizuju okupljanja na otvorenom. Ovih dana, zahvaljujući talasu napretka u materijalima i tehnologiji, sve - od običnog starog fenjera za trem do klasičnih svetiljki - izgleda bolje nego ikad. Spoljašnji privesci i zidne svetiljke prevazilaze dosadne stare lampe iz prošlosti i dodaju ozbiljan stil eksterijeru dok i dalje pružaju sigurnost i bezbednost vašem domu.

Podne lampe koje vam predstavljamo danas su lagane, ali u isto vreme otporne i samim tim idealne za osvetljavanje velikih spoljašnjih prostora. Bilo da se odlučite za verzije sa abažurom, ili one sa završnom obradom od japanskog papira, sigurni smo da nećete pogrešiti. Zahvaljujući dizajnu koji podseća na geometrijske ali i prirodne oblike cveća, bićete u stanju da stvorite magičnu atmosferu u svakoj vrsti eksterijera.

Kombinacija metala i vodootpornih tkanina, uz dodatak prirodnih nijansi, suštinskih silueta i homogene a meke svetlosti, čini se idealnom u trenucima kada poželite da svom omiljenom vrtu date malo više elegancije, ili jednostavno samo poželite da skrenete pažnju na svoje imanje.

Povezane teme