Skulpturalne lampe sa predivnim odsjajem

Kada je reč o uređenju životnog prostora, odabir pravog osvetljenja je ključan za davanje finalnog pečata.

Pažljiv spoj oblika i funkcije svetiljki, daje prostoru snažan utisak i svakako adekvatno osvetljenje. Kada je u pitanju moderna rasveta, mahom je prisutan minimalizam u vidu statičnih postavki, elegantnih modela i vrlo tankih rasvetnih tela. Ovakve lampe imaju tendenciju da nadopunjuju neutralnu šemu boja koja vlada savremenim prostorom, dok osim toga, jednom domu daju sofisticiranost i ističu ukus domaćina.

Međutim, postoje i trenuci kada se želite udaljiti od sigurne luke i zaploviti neistraženim morima, odnosno oni kada svom domu želite da podarite zadivljujuću fokusnu tačku, prepunu uzoraka, nežnosti i lepote. Reč je svakako o stilizovanim lampama, koje svojom skulpturalnom lepotom čine da jednostavan prostor izgleda zadivljujuće. Upravo ovakve lampe su centar naše pažnje danas.

Ako želite da stvari posmatrate van okvira i prepustite se nečem što je nesvakidašnje i ne obiluje preskupim kristalnim elementima, onda su lampe koje vam danas predstavljamo kao stvorene za vas. 

Plafonske lampe kojima smo posvetili pažnju delo su umetnika koji inspiraciju traže na najneobičnijim mestima – u istoriji, prirodi, dubinama mora. Svaki od njih na sebi svojstven način uspeo je da prenese karakteristite odabrane teme na delo koje je stvarao. Rezultat su lampe vrlo zanimljivih oblika, boja, veličina i svakako materijala, koje definitivno mogu da doprinesu ulepšanju vašeg životnog prostora. Uverite se i sami.

Ž.J.

Izvor: Decoist

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Osvetljenje

Povezane teme