Sirovi kamen stvara najnežnija rasvetna tela koja možete zamisliti u svom domu

Više slika

Više slika

Lampe napravljene od prirodnog kamena su remek - dela koja kombinuju prirodnu lepotu kamena sa funkcionalnošću osvetljenja.

One predstavljaju spoj elegancije, prirode i umetnosti, čineći svaki prostor u kojem se nalaze jedinstvenim i posebnim. Prirodni kamen kao materijal za izradu lampi pruža neizmernu raznolikost boja, tekstura i oblika. Svaki komad kamena je jedinstven, što znači da svaka lampa ima svoju jedinstvenu estetiku.

Od mekih, nežnih nijansi mermera do prelepih šara i boja dragog kamena, lampe od prirodnog kamena unose prirodnu lepotu i toplinu u enterijer. Osim estetskog aspekta, lampe od prirodnog kamena imaju i terapeutski efekat.

Terapeutski efekat lampi od prirodnog kamena dolazi iz procesa jonizacije. Kada se kamen zagreje, negativno naelektrisani ioni se oslobađaju u vazduh. Ovi negativno naelektrisani ioni, koji su prisutni u većim količinama nego što ih obično ima u našem okruženju, mogu poboljšati kvalitet vazduha tako što neutrališu pozitivno naelektrisane jone koje emituju elektronski uređaji i drugi zagađivači.

Ovo može smanjiti prisustvo štetnih čestica u vazduhu, kao što su prašina, polen, alergeni, dim ili buđ, čime se poboljšava kvalitet vazduha u prostoriji. Mnogi veruju da prirodni kamen emituje pozitivnu energiju i da može doneti harmoniju u prostoriju. Stoga, ove lampe se često koriste u enterijerima za opuštanje, meditaciju ili kao deo prostora za refleksiju i smirenje.

Njihova jedinstvena svetlost, koja prolazi kroz kamen, stvara prelepu atmosferu koja oživljava prostor. Ovi komadi umetnosti mogu biti u obliku stojećih lampi, zidnih lampi ili čak u vidu dekorativnih svetiljki. Bez obzira na oblik, lampe od prirodnog kamena dodaju sofisticiranu dozu prirode i autentičnosti svakom prostoru.

Da bi nam to i dokazao, dizajnerski tim Luminaire Authentik je udružio snage sa veštim majstorima kako bi sirovi kamen iz Meksika transformisao u rasvetna tela. Tako je nastala Oniks kolekcija, inspirisana biofilnim dizajnom koja na jedinstven način kombinuje sirovi kamen sa skulpturalnim i bezvremenskim stilom. Dostupna u izboru zidnih svetiljki, plafonskih svetiljki i privesaka, ova kolekcija se nudi u pet različitih tonova.

Svaka svetiljka koju ovde vidite je kao umetničko delo, jedinstvena je i prepoznatljiva zbog teksture i prirodne boje svakog kamena, pažljivo odabranog i isečenog - u tome i jeste lepota Oniks kolekcije.

Povezane teme

04.06.2024 Osvetljenje

Lampa u obliku šrafa pruža taktički pristup kontroli osvetljenja

Set lampa podseća na ogroman šraf, posebno kada je njena svetlost na najnižoj tački, i nudi jedinstvenu i privlačnu interakciju sa korisnicima.

01.06.2024 Osvetljenje

Prenosiva lampa: savršen spoj retro dizajna i moderne tehnologije

Oblik lampe je inspirisan tradicionalnim fenjerom, a svetlost se širi pod uglom od 360 stepeni. Telo baterije fenjera, kada se ukloni sa svog položaja, takođe može postati lampa ko...

29.05.2024 Osvetljenje

Originalna rasvetna tela koja izazivaju emocije i inspirišu maštu

Kolekcija Multiforme, zadivljujuća tapiserija svetiljki, nudi dizajnersko iskustvo koje izaziva emocije i inspiriše maštu. Pedantno izrađen od strane vizionarskih dizajnera, svaki...

26.05.2024 Osvetljenje

Minimalistička rasveta od aluminijuma i čelika: sirova lepota prirode u dizajnu

Ova rasvetna tela nisu samo praktična rešenja za osvetljenje, već umetnička dela koja unose eleganciju i prirodnu lepotu u svaki prostor, stvarajući harmoničan spoj modernog dizajn...

23.05.2024 Osvetljenje

Osvetljenje u vrtu

Spoljna rasveta može znatno ulepšati izgled vašeg dvorišta, staza ili terase u toplim večerima. Za prijatna druženja u večernjim satima na terasi ili u bašti možete postaviti zanim...

20.05.2024 Osvetljenje

5 uobičajenih grešaka u osvetljenju doma (i kako ih ispraviti)

Pitali smo stručnjake: koji su to uobičajeni krivci za loše osvetljenje doma i kako ispraviti sve te greške koje većina nas pravi kada je u pitanju ovaj deo uređenja životnog prost...

17.05.2024 Osvetljenje

Kako odabrati savršenu lampu za dnevni boravak?

Od rasvete za čitanje do dodavanja tople svetlosti za ugodne večeri, prava lampa može unaprediti kako funkcionalnost tako i estetiku vašeg dnevnog boravka.

14.05.2024 Osvetljenje

Rešenja za osvetljenje malih stanova

Od maksimiziranja prirodnog svetla do uključivanja inovativnih svetiljki, evo vodiča za osvetljavanje malih prostora sa stilom i efikasnošću.

11.05.2024 Osvetljenje

Prenosiva lampa sa punjivom sijalicom donosi magiju u mračne prostorije

Svi mi volimo dobro dizajnirano i funkcionalno osvetljenje koje ima estetsku vrednost. Ali, pored toga, važno je da svetlo može biti prenosivo, kako bi moglo da vas prati gde god d...

08.05.2024 Osvetljenje

Pogledajte kako izgleda proces 3D štampe male stone lampe

3D štampanje, ili aditivna proizvodnja, predstavlja proces kreiranja trodimenzionalnih objekata sloj po sloj, koristeći digitalni model kao osnovu. Ovaj tehnološki napredak donosi...

05.05.2024 Osvetljenje

LED rasveta za ažuriranje vaše kuhinje

Dodavanjem privlačnih detalja poput rasvete, u velikoj meri možete promeniti izgled vaše kuhinje. Ovom prilikom odabrali smo LED rasvetu za osveženje vaše kuhinje.