Senzualni minimalizam Karima Rašida inspirisan prirodom

Predstavljamo vam najnoviju kolekciju osvetljenja pod nazivom Kobble, koja sadrži amorfne oblike i pastelne nijanse...

Kobble je jedinstvena kolekcija osvetljenja koja je rezultat saradnje između egipatskog dizajnera Karima Rašida i Gantrija, kompanije za 3D štampanje sa sedištem u San Francisku. Kolekcija je rođena iz ideje da oblici utiču na naše raspoloženje, i karakteriše je Rašidov prepoznatljiv stil „blobject“, lišen kitnjastih smetnji, koji izaziva osećaj harmonije i pozitivne energije.

Kobble kolekcija uključuje stonu, zidnu i podnu lampu, od kojih sve tri imaju amorfne oblike inspirisane „univerzalnim, mekim oblikom kaldrme“. Za kreiranje svetla koriste se polimeri na bazi biljaka koji su zajedno razvili Gantri i holandska kompanija za materijale colorFabb.

Ovi polimeri su dobijeni od održivo uzgajanog kukuruza i šećerne repe, i posebno su formulisani za vrhunsko osvetljenje kako bi se postigla veća temperaturna otpornost i glatka difuzija. Za razliku od tradicionalnih polimera na bazi nafte, ovi materijali emituju samo delić gasova staklene bašte tokom proizvodnje i mogu se lako reciklirati i ponovo koristiti.

Dok svaki komad u kolekciji može da stoji samostalno, Kobble svetla rade neprimetno kao grupa kako bi stvorili uravnoteženo osvetljenje u celom domu. Zajedno sa LED sijalicom muzejskog kvaliteta i prilagođenim prekidačem za prigušivanje, Kobble izaziva osećaj harmonije prilagođen željama korisnika.

Dizajner se odlučio za polimere u različitim nijansama kako bi odgovarali različitim enterijerima, tako da je kolekcija dostupna u četiri boje: crnoj, pink, zelenoj i snežno beloj.

Karim Rašid je poznat po svojim neopterećenim, savremenim komadima prožetim ličnošću i Kobble kolekcija u tome nije nikakav izuzetak. Nagrađivani dizajner nam daje četiri nova svetla inspirisana prirodom koja su stvorena da u njima uživaju svi koji žele da unesu malo lepote u svoju svakodnevnicu.

Definisani kao „proizvod dizajna koji se odlikuje glatkim tečnim oblinama, svetlim bojama i odsustvom oštrih ivica“ – blobjects su sinonim za Kobble kolekciju.

Izvor: gantri.com

Povezane teme