Prenosiva lampa: savršen spoj retro dizajna i moderne tehnologije

Prenosivo osvetljenje je postalo nezaobilazan deo modernog dizajna, spajajući praktičnost i estetiku na način koji omogućava korisnicima da svetlost ponesu sa sobom bilo gde.

Ova vrsta osvetljenja je posebno zanimljiva zbog svoje fleksibilnosti, funkcionalnosti i sposobnosti da obogati svaki prostor svojom prisutnošću. Inovativni dizajni u ovoj oblasti često kombinuju tradicionalne elemente sa savremenim tehnologijama, stvarajući proizvode koji su ne samo korisni, već i vizuelno privlačni. Danas vam predstavljamo upravo jednu takvu prenosivu lampu.

Nazvana Clara, ova lampa je rođena iz koncepta "donošenja svetlosti". Ovaj svetleći element je lako prenosiv zahvaljujući punjivoj bateriji i prstenu smeštenom u gornjem delu, koji služi kao kuka za kačenje ili nošenje. Hibridna priroda između eksterijera i enterijera, između retro i modernog, čini da Clara linija nudi raznovrsno, dinamično i univerzalno osvetljenje.

Oblik lampe je inspirisan tradicionalnim fenjerom, a svetlost se širi pod uglom od 360 stepeni. Telo baterije fenjera, kada se ukloni sa svog položaja, takođe može postati lampa koju možete okačiti gde god želite. Lakirani metal i tekstura koja podseća na slamu reflektuju prefinjen italijanski stil koji se prenosi i na spoljašnje okruženje.

Difuzor je napravljen od vodootporne smole sa efektom slame i tretiran je protiv UV zraka. Struktura je dostupna u beloj ili bronzanoj lakiranoj završnoj obradi, sa Marine Grade tretmanom.

Kolekcija lampi Clara je stvorena da odgovori na zahtev kompanije Kontardi za kreiranjem kolekcije na otvorenom, namenjene ugovornom tržištu. Rezultat je prenosivi fenjer sa nomadskom dušom, koji zahvaljujući neverovatnoj stručnosti kompanije u izboru i obradi materijala, oslobađa magično, toplo i evokativno svetlo.

Clara je dostupna u malim, srednjim i velikim verzijama, pružajući opcije za različite potrebe i prostore.

Povezane teme

28.06.2024 Osvetljenje

Crni lusteri za zadivljujući efekat u prostoru

Vedro uklapanje akcenata, ambijenta i prirodne svetlosti, kompletira svaku prostoriju i predstavlja centralnu tačku prilikom oblikovanja njihovog stila i raspoloženja.

25.06.2024 Osvetljenje

Razigrani lusteri u obliku balona

Ova prelepa i raznobojna kućna rasveta koja liči na balone je deo kolekcije pod imenom Memory, dizajnera Borisa Klimeka.

22.06.2024 Osvetljenje

Osvetljenje spavaće sobe

Sa svetlom se treba igrati, pustiti mašti na volju, a spavaće sobe su prostor koji vam omogućava posebnu inspiraciju u ovom smislu.

19.06.2024 Osvetljenje

Fantastični načini osvetljenja kupatila

Kada je reč o osvetljenju kupatila, idealno bi bilo kada biste mogli da postavite nekoliko različitih izvora svetlosti kako bi prostor izgledao i lepše i funkcionalnije.

16.06.2024 Osvetljenje

Najbolje zidne lampe za spavaće sobe

Zidne lampe u spavaćoj sobi pružaju praktično i estetski prijatno osvetljenje, idealno za čitanje i stvaranje opuštajuće atmosfere.

13.06.2024 Osvetljenje

Lampe od pruća i ratana za boho osećaj u vašem domu

Predlažemo vam suptilan dodir boho stila za vaš dom u obliku lampi. Napravljene od ratana ili pruća one unose neverovatnu toplinu u savremen dom.

10.06.2024 Osvetljenje

5 najboljih opcija za osvetljenje malog predsoblja

Koliko god da je minijaturan ovaj deo vašeg doma, budite sigurni da postoji svetiljka koja će savršeno odgovarati vašem prostoru i doprineti stvaranju prijatne atmosfere dobrodošli...

07.06.2024 Osvetljenje

Dizajn rasvete za male prostore: maksimizirajte osvetljenost i dobar stil

Maksimiziranje osvetljenosti i stila u malim prostorima može biti izazovno, ali prava rasveta može transformisati čak i najmanju sobu u svetlu i stilizovanu oazu.

04.06.2024 Osvetljenje

Lampa u obliku šrafa pruža taktički pristup kontroli osvetljenja

Set lampa podseća na ogroman šraf, posebno kada je njena svetlost na najnižoj tački, i nudi jedinstvenu i privlačnu interakciju sa korisnicima.

29.05.2024 Osvetljenje

Originalna rasvetna tela koja izazivaju emocije i inspirišu maštu

Kolekcija Multiforme, zadivljujuća tapiserija svetiljki, nudi dizajnersko iskustvo koje izaziva emocije i inspiriše maštu. Pedantno izrađen od strane vizionarskih dizajnera, svaki...

26.05.2024 Osvetljenje

Minimalistička rasveta od aluminijuma i čelika: sirova lepota prirode u dizajnu

Ova rasvetna tela nisu samo praktična rešenja za osvetljenje, već umetnička dela koja unose eleganciju i prirodnu lepotu u svaki prostor, stvarajući harmoničan spoj modernog dizajn...