Prelepe kristalne kugle za savršeno ambijentalno osvetljenje doma

Sjajne i blistave, ove magične kugle su savršen način za ambijentalno osvetljenje doma...

Iako izgleda kao nekakva čudna kugla za proricanje sudbine koja počiva na drvenoj osnovi, ova lampa dolazi sa zamršenim dizajnom urezanim pravo u centar staklene površine. Kada uključite svetlo, urezana umetnost raspršuje svetlost u svim pravcima, stvarajući divan sjajni efekat koji se može poistovetiti sa vizuelnom magijom.

Amber Cristal Light dolazi sa pet različitih umetničkih dela ugrađenih u kristalnu kuglu – maslačak, galaksija, Sunčev sistem, planeta Saturn i motiv Zemlje kao globusa. Svaki motiv hvata različite emocije, uključujući nadu, spokoj, radoznalost i ljubav prema prirodi, svemiru i nauci.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gingko (@gingkodesign)

Zamršeni maslačak simbolizuje sreću i dobre želje, dok galaksija priča priču o grandioznosti. Sunčev sistem hvata naš kosmički dom, dok Saturn, naš daleki sused sija zajedno sa svojim prelepim prstenovima. Mapa sveta pruža vam svetleći globus koji možete da rotirate i divite mu se dok planirate svoje sledeće putovanje i istraživanje prelepe planete na kojoj živimo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gingko (@gingkodesign)

 

Sa visinom od 12 cm, lampa dolazi u paketu sa pravom kristalnom kuglom koja se nalazi na bazi od prirodnog orahovog drveta koja savršeno dopunjuje svaki dizajn enterijera. Baza ima bakreno dugme na prednjoj strani koje vam omogućava da prelazite između tri različita nivoa intenziteta svetlosti, dok niz toplih LED dioda stvara prekrasan sjaj u vašem unutrašnjem prostoru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gingko (@gingkodesign)

Sam kristal je poliran do visokog sjaja, reflektujući svetlost i stvarajući efekat koji oduzima dah u svakoj prostoriji. Sva umetnička dela unutar kristala su urezana pomoću preciznih lasera, što rezultira živopisnim, trodimenzionalnim, detaljnim gravurama. Baza od oraha je opremljena punjivom baterijom koja može da obezbedi do 16 sati zadivljujuće osvetljenosti, a punjenje je olakšano pomoću USB-C porta koji se nalazi na zadnjoj strani.

Lampe su i dalje jedna od najsvetlijih tačaka Gingko dizajnerskog studija čije je sedište u Velikoj Britaniji i koji ne prestaje da nas fascinira svojim inventivnim i originalnim lampama. Prepoznatljivi su po tome što njihove lampe dolaze zajedno sa drvenim odnosno prirodnim elementima što svim proizvodima savršeno uklapanje u različite enterijere.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rosk'Home (@roskhome)

Nazvana po drvetu Gingko Biloba, za koje se veruje da je jedno od najstarijih na svetu, kompanija odražava vrednosti drveta, dajući prednost lepoti, dugovečnosti, praktičnosti i bliskoj povezanosti sa prirodom.

Povezane teme

13.02.2024 Osvetljenje

Za vašu inspiraciju: 15 prelepo dizajniranih podnih lampi

Postavkom podne lampe u dnevnoj, spavaćoj ili radnoj sobi osvetlićete ono što je bitno, istaći svoj istančan ukus i naglasiti detalje koji su vam dragi.

10.02.2024 Osvetljenje

Bezbednost i estetika na prvom mestu: vodič za savršeno osvetljenje stepenica

Obezbedite siguran prolaz i naglasite estetiku prostora uz pravilno postavljene i estetski prijatne svetlosne elemente.

07.02.2024 Osvetljenje

Viseća rasveta: savršen način da osvetlite svoje dvorište, balkon ili terasu

Kako bismo oplemenili te magične trenutke, viseća rasveta se pojavljuje kao suptilan dodatak koji transformiše atmosferu prostora.

04.02.2024 Osvetljenje

Magično žičano osvetljenje: kreativne ideje za dekorisanje dečje sobe

Kada je reč o dečijoj sobi, žičano osvetljenje predstavlja savršen dodatak, pružajući ne samo funkcionalnost već i kreativnost.

01.02.2024 Osvetljenje

Umetnost u svetu dizajna osvetljenja: lampe inspirisane lepotom cvetova

Ove originalne i prelepe lampe koje odišu esencijom cveća donose svežinu prirode u unutrašnjost vašeg doma, stvarajući atmosferu koja podstiče osećaj spokoja, elegancije i izražene...

29.01.2024 Osvetljenje

Edisonove sijalice kao osnova prelepo dizajniranih lampi u industrijskom stilu

U nekoliko jednostavnih koraka možete i sami kreirati zanimljivu industrijsku lampu na čijem kraju je Edisonova sijalica i na taj način osvežiti svoje okruženje.

26.01.2024 Osvetljenje

Unesite dozu moderne magije u svoj dom uz originalnu neonsku rasvetu

Sa svojom sposobnošću da stvori atmosferu i postane vizuelni fokus prostora, neonska rasveta predstavlja inovativan način da unesete jedinstvenu vibraciju i dozu futurizma u svoj d...

23.01.2024 Osvetljenje

Psihološki aspekti (dobrog) osvetljenja u domu

Kroz istoriju, ljudi su intuitivno koristili svetlost kako bi stvorili atmosferu, bilo da je reč o prirodnom svetlu Sunca, toplini vatre ili umetnosti osvetljenja u unutrašnjim pro...

20.01.2024 Osvetljenje

Najbolje opcije za osvetljenje trpezarije

Usmeravanjem svetlosti, transformišemo trpezariju u oazu toplote i gostoprimstva, stvarajući mesto gde se svetlina ne samo oseća, već i doživljava svim čulima.

17.01.2024 Osvetljenje

Nepravilan oblik stone lampe stvara svetlost koja budi najlepše uspomene iz detinjstva

Ova stona lampa neće služiti kao pomagalo za čitanje ili rad, ali će verovatno probuditi vašu maštu ili oživeti vaše najlepše uspomene zahvaljujući svom neobičnom obliku koji podse...

14.01.2024 Osvetljenje

Sjaj Sunca u vašem domu: zidne lampe inspirisane suncokretima

Ova kolekcija zidnih lampi crpi inspiraciju iz delikatnih cvetova unutar prelepog suncokreta, ali igra svetlosti i senki pruža joj gotovo hipnotički izgled, bilo da je osvetljena i...