Prelepe dekorativne lampe minimalističkog dizajna mogu uspešno zameniti umetnička dela u vašem domu

Fabbian dekorativne lampe su prava umetnička dela koja eksperimentišu sa estetikom i dizajnom osvetljenja.

Kolekcije koje su dizajnirali Lorenco Truant, Gio Minelli, Marco Fossati, Alessandro di Prisco i Amulette Art, predstavljaju kombinaciju različitih materijala, neočekivanih dekorativnih i arhitektonskih svetlosnih efekata. Fabbian lampe su sposobne da kreiraju scenografije i arhitektonske prostore, stvarajući jedinstvenu atmosferu u klubovima, barovima i restoranima.

Jedan od primera je Armilin dizajn, dekorativna lampa koju je dizajnirao Lorenco Truant, koja prevodi renesansnu sliku zvezda i planeta na savremeni jezik. Sastavljena od nekoliko tankih hromiranih, zlatnih ili brušenih metalnih krugova koji okružuju i zadržavaju difuzor u sjajnom belom staklu, ova lampa predstavlja savršenu harmoniju modernog i klasičnog stila.

Fabbian dekorativne lampe ulepšavaju svaki enterijer svojim originalnim dizajnomphoto: fabbian

S druge strane, Saia kolekcija dekorativnih lampi Gio Minellija i Marco Fossatija, koristi duvano staklo unutar strukture debelih metalnih žica koje se redovno prate oko izvora svetlosti. Saia kolekcija lampi je spektakularna i pruža ujednačenu osvetljenost, a dostupna je u tri modela različitih veličina i oblika.

Fabbian nudi i kolekciju ukrasnih lampi sa referencama na art deco - Amulette Art od Bernhardt & Vella. Ova lampa eksperimentiše sa efektima LED svetla na ploči od livenog kristala značajne debljine i čekićenih ivica, koju drži geometrijski element u metalu. Predložena kao privezak ili zidna lampa, Amulet je savršen primer izvanrednog dizajna i funkcionalnosti.

Fabbian dekorativne lampe su savršen izbor i za one koji upravo kreću u opremanje restoranaphoto: fabbian

Ne smemo zaboraviti ni Dome - dekorativni sistem lampi koji je dizajnirao Alessandro Di Prisco, pogodan za enterijere sa minimalnim ukusom i okruženja sa važnim visinama. Sistem se sastoji od modularnih elemenata koji se mogu spojiti do beskonačnosti, i koji dizajniraju arhitektonske lukove i metalne svodove. Svako svetlosno telo se sastoji od cilindra - lampe i luka dužine jedan metar koji se povezuje sa sledećim cilindrom. Dekorativna lampa Fabbian je u svakom pogledu lagana nadzemna struktura i komplementarna je funkcijama i pejzažima ispod.

Sve ove dekorativne lampe jedinstvene su po tome što savršeno spajaju funkcionalnost i formu u elegantne, moderne svetlosne strukture koje se savršeno uklapaju u gotovo svaki enterijer.

Fabbian dekorativne lampe su minimalističke ali neverovatno funkcionalnephoto: fabbian

Povezane teme

07.02.2024 Osvetljenje

Viseća rasveta: savršen način da osvetlite svoje dvorište, balkon ili terasu

Kako bismo oplemenili te magične trenutke, viseća rasveta se pojavljuje kao suptilan dodatak koji transformiše atmosferu prostora.

04.02.2024 Osvetljenje

Magično žičano osvetljenje: kreativne ideje za dekorisanje dečje sobe

Kada je reč o dečijoj sobi, žičano osvetljenje predstavlja savršen dodatak, pružajući ne samo funkcionalnost već i kreativnost.

01.02.2024 Osvetljenje

Umetnost u svetu dizajna osvetljenja: lampe inspirisane lepotom cvetova

Ove originalne i prelepe lampe koje odišu esencijom cveća donose svežinu prirode u unutrašnjost vašeg doma, stvarajući atmosferu koja podstiče osećaj spokoja, elegancije i izražene...

29.01.2024 Osvetljenje

Edisonove sijalice kao osnova prelepo dizajniranih lampi u industrijskom stilu

U nekoliko jednostavnih koraka možete i sami kreirati zanimljivu industrijsku lampu na čijem kraju je Edisonova sijalica i na taj način osvežiti svoje okruženje.

26.01.2024 Osvetljenje

Unesite dozu moderne magije u svoj dom uz originalnu neonsku rasvetu

Sa svojom sposobnošću da stvori atmosferu i postane vizuelni fokus prostora, neonska rasveta predstavlja inovativan način da unesete jedinstvenu vibraciju i dozu futurizma u svoj d...

23.01.2024 Osvetljenje

Psihološki aspekti (dobrog) osvetljenja u domu

Kroz istoriju, ljudi su intuitivno koristili svetlost kako bi stvorili atmosferu, bilo da je reč o prirodnom svetlu Sunca, toplini vatre ili umetnosti osvetljenja u unutrašnjim pro...

20.01.2024 Osvetljenje

Najbolje opcije za osvetljenje trpezarije

Usmeravanjem svetlosti, transformišemo trpezariju u oazu toplote i gostoprimstva, stvarajući mesto gde se svetlina ne samo oseća, već i doživljava svim čulima.

17.01.2024 Osvetljenje

Nepravilan oblik stone lampe stvara svetlost koja budi najlepše uspomene iz detinjstva

Ova stona lampa neće služiti kao pomagalo za čitanje ili rad, ali će verovatno probuditi vašu maštu ili oživeti vaše najlepše uspomene zahvaljujući svom neobičnom obliku koji podse...

14.01.2024 Osvetljenje

Sjaj Sunca u vašem domu: zidne lampe inspirisane suncokretima

Ova kolekcija zidnih lampi crpi inspiraciju iz delikatnih cvetova unutar prelepog suncokreta, ali igra svetlosti i senki pruža joj gotovo hipnotički izgled, bilo da je osvetljena i...

11.01.2024 Osvetljenje

Novi pogled na održivost: inovacije kompanije Philips My Creation

Nove kolekcije svetiljki brenda Philips My Creation daju izjavu pokazujući kako tehnologija i održivost mogu biti moćan i koristan spoj koji ima potencijal da igra značajnu ulogu u...

08.01.2024 Osvetljenje

Transformacija recikliranog fabričkog otpada u elegantnu zidnu lampu

Proizvedene od neuspešno obrađenih drvenih dasaka skejtborda, koje su često završavale kao otpad, ove zidne lampe su rezultat maštovite reinterpretacije.