Pogledajte kako izgleda proces 3D štampe male stone lampe

U eri sveobuhvatne digitalizacije i tehnološkog napretka, koncepti poput 3D štampe postaju svojevrsna revolucija...

3D štampanje, ili aditivna proizvodnja, predstavlja proces kreiranja trodimenzionalnih objekata sloj po sloj, koristeći digitalni model kao osnovu. Ovaj tehnološki napredak donosi sa sobom ne samo revoluciju u industriji proizvodnje i dizajna, već i omogućava stvaranje predmeta koji su prethodno bili nezamislivi.

U ovom kontekstu, posebno se ističe dizajn 3D štampanih rasvetnih tela kao jedan od najintrigantnijih i najinovativnijih aspekata aditivne proizvodnje. Rasvetna tela su postala mnogo više od običnih izvora svetlosti; postali su simbol stila, funkcionalnosti i estetike u modernom dizajnu enterijera i arhitekture.

Kroz primenu 3D štampe, dizajneri su oslobođeni konvencionalnih ograničenja i mogu eksperimentisati sa oblicima, teksturama i materijalima na način koji ranije nije bio moguć. Jedna od ključnih prednosti dizajna 3D štampanih rasvetnih tela je mogućnost personalizacije. Svaki komad može biti prilagođen individualnim potrebama i preferencijama korisnika, bilo da se radi o formi, veličini, ili čak o samom svetlosnom efektu.

U želji da vam približimo ovaj facinantan način izrade rasvetnih tela, danas vam predstavljamo seriju proizvoda napravljenih pomoću termalnog 3D štampača koji koristi jedinstvenu tehniku modeliranju nazvanu "slojevito pletenje".

Topljenjem i slojevitošću smole moguće je stvoriti topli i mekan izraz (uprkos tome što je napravljen od smole), a uključivanjem oznake slojeva koje se često smatraju slabom tačkom termalnih 3D štampača, u dizajn, postiže se visoka produktivnost i estetika.

Stonu lampu Baobab karakteriše debela i glomazna struktura koja neverovatno podseća na drvo baobaba. Svetlost koja curi između debelih slojeva tkanja nežno osvetljava okolinu. Lampa je malih dimenzija, pa je pogodna za dodavanje tačke interesovanja na polici ili stolu.

Povezane teme

01.06.2024 Osvetljenje

Prenosiva lampa: savršen spoj retro dizajna i moderne tehnologije

Oblik lampe je inspirisan tradicionalnim fenjerom, a svetlost se širi pod uglom od 360 stepeni. Telo baterije fenjera, kada se ukloni sa svog položaja, takođe može postati lampa ko...

29.05.2024 Osvetljenje

Originalna rasvetna tela koja izazivaju emocije i inspirišu maštu

Kolekcija Multiforme, zadivljujuća tapiserija svetiljki, nudi dizajnersko iskustvo koje izaziva emocije i inspiriše maštu. Pedantno izrađen od strane vizionarskih dizajnera, svaki...

26.05.2024 Osvetljenje

Minimalistička rasveta od aluminijuma i čelika: sirova lepota prirode u dizajnu

Ova rasvetna tela nisu samo praktična rešenja za osvetljenje, već umetnička dela koja unose eleganciju i prirodnu lepotu u svaki prostor, stvarajući harmoničan spoj modernog dizajn...

23.05.2024 Osvetljenje

Osvetljenje u vrtu

Spoljna rasveta može znatno ulepšati izgled vašeg dvorišta, staza ili terase u toplim večerima. Za prijatna druženja u večernjim satima na terasi ili u bašti možete postaviti zanim...

20.05.2024 Osvetljenje

5 uobičajenih grešaka u osvetljenju doma (i kako ih ispraviti)

Pitali smo stručnjake: koji su to uobičajeni krivci za loše osvetljenje doma i kako ispraviti sve te greške koje većina nas pravi kada je u pitanju ovaj deo uređenja životnog prost...

17.05.2024 Osvetljenje

Kako odabrati savršenu lampu za dnevni boravak?

Od rasvete za čitanje do dodavanja tople svetlosti za ugodne večeri, prava lampa može unaprediti kako funkcionalnost tako i estetiku vašeg dnevnog boravka.

14.05.2024 Osvetljenje

Rešenja za osvetljenje malih stanova

Od maksimiziranja prirodnog svetla do uključivanja inovativnih svetiljki, evo vodiča za osvetljavanje malih prostora sa stilom i efikasnošću.

11.05.2024 Osvetljenje

Prenosiva lampa sa punjivom sijalicom donosi magiju u mračne prostorije

Svi mi volimo dobro dizajnirano i funkcionalno osvetljenje koje ima estetsku vrednost. Ali, pored toga, važno je da svetlo može biti prenosivo, kako bi moglo da vas prati gde god d...

05.05.2024 Osvetljenje

LED rasveta za ažuriranje vaše kuhinje

Dodavanjem privlačnih detalja poput rasvete, u velikoj meri možete promeniti izgled vaše kuhinje. Ovom prilikom odabrali smo LED rasvetu za osveženje vaše kuhinje.

02.05.2024 Osvetljenje

Saveti i ideje za savršeno osvetljeno predsoblje

Od pružanja praktične osvetljenosti do dodavanja dodira stila, svetiljke igraju ključnu ulogu u unapređenju estetike i funkcionalnosti vašeg ulaza.

29.04.2024 Osvetljenje

Romantično osvetljenje za spavaću sobu

Lampice, fenjeri i sveće zajedno stvaraju slojevitu i bogatu atmosferu koja oživljava prostor i budi strasti.