Ova organska lampa inspirisana je kineskom biljkom novca

Sigurni smo da već dobro znate na koju to kinesku biljku novca mislimo!

Ova ljupka lampa inspirisana je upravo kineskim dolarom – biljkom pod nazivom Pilea koja se u istočnoj kulturi smatra pravim magnetom za novac. Ova mala svetlosna struktura ima oblik krošnje koja se širi kako bi prikupila sunčevu svetlost, ali i koncept blokiranja iste te svetlosti koja ide u suprotnom smeru.

Pozajmljujući ovu strategiju, lampu karakteriše lišće koje se širi da bi raspršilo sijalicu koja se nalazi u njoj. Listovi su nasumično raspoređeni, sa mekom LED sijalicom koja se nalazi između stabljika kao komad blaga na šumskom podu.

Način na koji se svetlost sijalice provlači kroz organski dizajn Pilea lampe podseća na gledanje sunčeve svetlosti koja se provlači kroz grane drveća u šumi. Organski dizajn lampe ima neosporan osećaj topline i izaziva strukturirani, projektovani pristup standardnih svetiljki i dizajna lampe.

Kao što smo već pomenuli, dizajn Pilea lampe je direktno inspirisan kineskom biljkom novca, postavljen je na drvenoj podlozi i ima drvene stabljike koje “niču” iz ovog centralnog dela. Zanimljivo je da su listovi lampe napravljeni od difuzijskih filtera izvučenih sa TV ekrana, i da upravo oni pomažu u ravnomernoj distribuciji odnosno rasipanju svetlosti, što ih čini savršenim za svrhu lampe.

Za razliku od većine dizajna lampi koji su usredsređeni na sijalicu koja se uklapa na određeno mesto, Pilea lampa menja stvari, fokusirajući se na dizajn inspirisan prirodom, dok se sijalica u suštini uvlači bilo gde između pojedinačnih stabljika.

Ne znamo da li postavka ove lampe u domu može da obezbedi finansijsku stabilnost domaćinu, ali jedno sigurno znamo – u svakom trenutku mu može stvoriti prigušenu, romantičnu svetlost koja nikog neće ostaviti ravnodušnim.

izvor: johnjuniorkim

Povezane teme