Osvetljenje spavaće sobe

Bez obzira da li imate malu ili veliku spavaću sobu, gotovo je sigurno da je nećete koristiti samo za spavanje...

Tamne spavaće sobe su odlične za odmor, ali malo korisno upotebljene svetlosti nije na odmet, da omogući neke druge aktivnosti. Čitajte, spavajte, relaksirajte se i napravite romantični ambijent za vaše ljubavno gnezdo.

Ova prostorija treba da se obogati difuznim svetlom, ostalim vrstama osvetljavanja koja će biti rasprostranjena, a naglašavaće pojedine ivice ili uglove sobe. Treba osmisliti i plafonsko osvetljenje, kao i zone za samostojeće podne ili stone svetiljke, koje bi se najbolje uklopile u uglovima sobe.

Tip svetiljki i stil zavisi od korisnika spavaće sobe i njihovih potreba. Parovima su potrebne individualno kontrolisane lampe za čitanje sa obe strane kreveta. Deci je potrebna dodatna stona lampa za učenje na radnom stolu. Za bebu je potrebno instalirati dimer, kako bi noću roditelji mogli neprimetno da je kontrolišu.

Kupovina svetiljki za spavaću sobu, tj. odabir izgleda svetiljki je obično uslovljen dizajnom nameštaja, kao i materijalima i bojama u sobi, jer ipak je nameštaj dominantan element enterijera, a svetlo čini doživljaj prostora, tako da se ove dve stvari moraju nalaziti u simbiozi.

Na kraju, ako želite da promenite i osvežite postojeću spavaću sobu, razmislite da viseću svetiljku zamenite nekim modernim lusterom, koji će pružiti novi identitet prostoriji ili osvetlite uglove samostojećim lampama, koje bi postale deo enterijera i upotpunile romantični doživljaj ovog intimnog ambijenta.

Sa svetlom se treba igrati, pustiti mašti na volju, a spavaće sobe su prostor koji vam omogućava posebnu inspiraciju u ovom smislu. U galeriji pronađite više saveta i ideja za savršeno osvetljenje spavaće sobe!

Povezane teme

10.07.2024 Osvetljenje

Lampa u obliku knjige

Šarmantna lampa u obliku knjige ispunjava zahteve većine čitalaca i odiše suptilnom elegancijom.

07.07.2024 Osvetljenje

Luster od perja

Luster Eos je više od izvora svetlosti; to je umetničko delo izrađeno ručno. Delikatna perja, odgovorno nabavljena, pažljivo su raspoređena kako bi stvorila nežnu, privlačnu tekstu...

04.07.2024 Osvetljenje

Izaberite pravi luster za vašu kuću

Pravilno odabran luster može uneti dozu elegancije, luksuza ili modernosti, zavisno od stila u kojem je prostor uređen. Lusteri se često koriste kao centralni dekorativni element j...

01.07.2024 Osvetljenje

Saveti za dobro osvetljenje u dnevnoj sobi

Rasveta igra ključnu ulogu u postavljanju atmosfere, bilo da se radi o prijatnoj porodičnoj večeri ili živahnom društvenom okupljanju. Interakcija prirodne i veštačke svetlosti mož...

28.06.2024 Osvetljenje

Crni lusteri za zadivljujući efekat u prostoru

Vedro uklapanje akcenata, ambijenta i prirodne svetlosti, kompletira svaku prostoriju i predstavlja centralnu tačku prilikom oblikovanja njihovog stila i raspoloženja.

25.06.2024 Osvetljenje

Razigrani lusteri u obliku balona

Ova prelepa i raznobojna kućna rasveta koja liči na balone je deo kolekcije pod imenom Memory, dizajnera Borisa Klimeka.

19.06.2024 Osvetljenje

Fantastični načini osvetljenja kupatila

Kada je reč o osvetljenju kupatila, idealno bi bilo kada biste mogli da postavite nekoliko različitih izvora svetlosti kako bi prostor izgledao i lepše i funkcionalnije.

16.06.2024 Osvetljenje

Najbolje zidne lampe za spavaće sobe

Zidne lampe u spavaćoj sobi pružaju praktično i estetski prijatno osvetljenje, idealno za čitanje i stvaranje opuštajuće atmosfere.

13.06.2024 Osvetljenje

Lampe od pruća i ratana za boho osećaj u vašem domu

Predlažemo vam suptilan dodir boho stila za vaš dom u obliku lampi. Napravljene od ratana ili pruća one unose neverovatnu toplinu u savremen dom.

10.06.2024 Osvetljenje

5 najboljih opcija za osvetljenje malog predsoblja

Koliko god da je minijaturan ovaj deo vašeg doma, budite sigurni da postoji svetiljka koja će savršeno odgovarati vašem prostoru i doprineti stvaranju prijatne atmosfere dobrodošli...

07.06.2024 Osvetljenje

Dizajn rasvete za male prostore: maksimizirajte osvetljenost i dobar stil

Maksimiziranje osvetljenosti i stila u malim prostorima može biti izazovno, ali prava rasveta može transformisati čak i najmanju sobu u svetlu i stilizovanu oazu.

04.06.2024 Osvetljenje

Lampa u obliku šrafa pruža taktički pristup kontroli osvetljenja

Set lampa podseća na ogroman šraf, posebno kada je njena svetlost na najnižoj tački, i nudi jedinstvenu i privlačnu interakciju sa korisnicima.

01.06.2024 Osvetljenje

Prenosiva lampa: savršen spoj retro dizajna i moderne tehnologije

Oblik lampe je inspirisan tradicionalnim fenjerom, a svetlost se širi pod uglom od 360 stepeni. Telo baterije fenjera, kada se ukloni sa svog položaja, takođe može postati lampa ko...

29.05.2024 Osvetljenje

Originalna rasvetna tela koja izazivaju emocije i inspirišu maštu

Kolekcija Multiforme, zadivljujuća tapiserija svetiljki, nudi dizajnersko iskustvo koje izaziva emocije i inspiriše maštu. Pedantno izrađen od strane vizionarskih dizajnera, svaki...

26.05.2024 Osvetljenje

Minimalistička rasveta od aluminijuma i čelika: sirova lepota prirode u dizajnu

Ova rasvetna tela nisu samo praktična rešenja za osvetljenje, već umetnička dela koja unose eleganciju i prirodnu lepotu u svaki prostor, stvarajući harmoničan spoj modernog dizajn...