Osvetlite svoj dom stilom: najbolje stone lampe za svaki enterijer

Postavite ton i izrazite svoj stil u bilo kojoj sobi vašeg doma uz naše odabrane kolekcije stonih lampi.

Da li već mesecima tragate za hrabrom, magičnom lampom u obliku pečurke da biste osvežili svoj dnevni boravak, ili ste samo malo zaronili u istraživanje tržišta stonih lampi kako biste pronašli malu mermernu stonu lampu vaših snova?

Nećemo ponavljati očigledno, ali kada je reč o dizajnu enterijera, osvetljenje je ključno. I srećom, imate sreće. Bez truda oko odabira vašeg osvetljenja, izbegavajući opcije koje nisu dovoljno dobre, usmeravamo vas prema vrhunskim stonim lampama koje su vrhunac elegancije za svaki moderan dom.

Ono što treba da znate pre nego što kupite stonu lampu jesu sledeće stavke. Stone lampe su osvetljenje koje se postavlja na ravnu površinu poput stola, radne ploče, konzole, bifea, komode ili noćnog ormarića. Ne postoji strogo definisana visina ili širina stonih lampi, ali su često veće od standardnih noćnih lampi.

Stone i noćne lampe su funkcionalne lampe sa nijansama koje su obično dizajnirane da usmeravaju svetlost na površinu stola ili kreveta kako bi se olakšao rad ili čitanje. Stonim lampama je dizajn primaran, jer ona služi za estetiku, naglasak ili kao dekorativni efekat u prostoru, bez specifične funkcije za rad.

Takođe, stonim lampama se često daje veći naglasak na skulpturalni dizajn i svetlost koja se emituje na gore ili u okolini, a ne direktno na površinu ispod. Naravno, važno je zapamtiti da nema čvrstih pravila. Stona lampa možda nije najpraktičnija za čitanje ili rad, ali to ne znači da ne može izgledati izvanredno na vašem stolu.

U nastavku pogledajte koje su to trenutno najpopularnije stone lampe koje su ujedno savršene za dekoraciju modernih enterijera...

Povezane teme

20.05.2024 Osvetljenje

5 uobičajenih grešaka u osvetljenju doma (i kako ih ispraviti)

Pitali smo stručnjake: koji su to uobičajeni krivci za loše osvetljenje doma i kako ispraviti sve te greške koje većina nas pravi kada je u pitanju ovaj deo uređenja životnog prost...

17.05.2024 Osvetljenje

Kako odabrati savršenu lampu za dnevni boravak?

Od rasvete za čitanje do dodavanja tople svetlosti za ugodne večeri, prava lampa može unaprediti kako funkcionalnost tako i estetiku vašeg dnevnog boravka.

14.05.2024 Osvetljenje

Rešenja za osvetljenje malih stanova

Od maksimiziranja prirodnog svetla do uključivanja inovativnih svetiljki, evo vodiča za osvetljavanje malih prostora sa stilom i efikasnošću.

11.05.2024 Osvetljenje

Prenosiva lampa sa punjivom sijalicom donosi magiju u mračne prostorije

Svi mi volimo dobro dizajnirano i funkcionalno osvetljenje koje ima estetsku vrednost. Ali, pored toga, važno je da svetlo može biti prenosivo, kako bi moglo da vas prati gde god d...

08.05.2024 Osvetljenje

Pogledajte kako izgleda proces 3D štampe male stone lampe

3D štampanje, ili aditivna proizvodnja, predstavlja proces kreiranja trodimenzionalnih objekata sloj po sloj, koristeći digitalni model kao osnovu. Ovaj tehnološki napredak donosi...

05.05.2024 Osvetljenje

LED rasveta za ažuriranje vaše kuhinje

Dodavanjem privlačnih detalja poput rasvete, u velikoj meri možete promeniti izgled vaše kuhinje. Ovom prilikom odabrali smo LED rasvetu za osveženje vaše kuhinje.

02.05.2024 Osvetljenje

Saveti i ideje za savršeno osvetljeno predsoblje

Od pružanja praktične osvetljenosti do dodavanja dodira stila, svetiljke igraju ključnu ulogu u unapređenju estetike i funkcionalnosti vašeg ulaza.

29.04.2024 Osvetljenje

Romantično osvetljenje za spavaću sobu

Lampice, fenjeri i sveće zajedno stvaraju slojevitu i bogatu atmosferu koja oživljava prostor i budi strasti.

26.04.2024 Osvetljenje

Osvetljenje koje trpezariji daje potpuno novi sjaj

Trpezarija je važan prostor posvećen kućnoj zabavi i uživanju u obrocima sa porodicom i prijateljima, a osvetljenje u ovoj prostoriji pomaže u postavljanju privlačnog ambijenta i t...

24.04.2024 Osvetljenje

Kombinacija različitih izvora osvetljenja za opušteniji osećaj u domu

Kada se pravilno kombinuju, ovi različiti elementi osvetljenja mogu stvoriti raznoliku paletu svetlosti koja se prilagođava potrebama prostorije i željenoj atmosferi.

18.04.2024 Osvetljenje

Lusteri ili šarene viseće bombone - odlučite sami!

Nova kolekcija izdvaja se svojim revolucionarnim pristupom tradiciji, uključujući staklene elemente u boji bombona pažljivo raspoređene duž užeta, poput dragocenih bisera na niti.

15.04.2024 Osvetljenje

Ambijentalno osvetljenje po meri svakog romantika: lampe u obliku Meseca

Osim što stvaraju opuštajuću atmosferu, ove lampe su i estetski privlačne, što ih čini idealnim dodatkom za svaku sobu u kući.

10.04.2024 Osvetljenje

Moderne kristalne lampe

Dodir elegancije i sofisticiranosti za vaš dom…

07.04.2024 Osvetljenje

Jednostavna a tako neobična: lampa sa levitirajućom kuglom za kontrolu svetla

Ono što čini ovu lampu izuzetnom nije samo njen jedinstveni dizajn, već i način na koji izbegava tradicionalne fizičke kontrole.

01.04.2024 Osvetljenje

Otkrijte svetlost na potpuno nov način sa našom selekcijom najoriginalnijih lampi

Uz ove originalne lampe, prostorije postaju ne samo osvetljene već i obogaćene lepotom i karakterom, što svaki trenutak čini posebnim i nezaboravnim.