Optimistično osvetljenje doma: šarene lampe inspirisane Lego kockicama

Ukoliko ste u potrazi za dobrim osvetljenjem, ali vam je dosadio jednoličan (ili bolje reći bezličan) dizajn, onda je Lego svetiljka pravi izbor za vas i vaš dom...

Ruku na srce, ne morate se odlučiti da ovu lampu postavite isključivo u kući, ona je sasvim dobro rešenje i kada je opremanje kancelarijskog prostora u pitanju. Jer, kao što ćete i sami videti, Lego lampa ne samo da će osvežiti svako radno iskustvo, već će vas istovremeno vratiti u one vesele i bezbrižne dane detinjstva kada je jedina briga bila – kako na najbolji način složiti sve kockice.

photo: Chris Granneberg

Zidna, podna, usmerena i stona lampa, sve su ovo varijante koje možete kombinovati ukoliko se odlučite za kolekciju dizajnera Krisa Graneberga inspirisanu Lego kockama. Njihovo svetlo je sastavljeno od više kockica širine 10 centimetara, složenih tako da korisniku pruže najbolje moguće osvetljenje u željenom trenutku.

U pitanju je, dakle, autentičan dizajn koji ne samo da će povećati estetiku svakog prostora, već se može koristiti na više različitih načina. Primera radi, podno svetlo čini niz zasebnih delova odvojenih stubom koji omogućava dva koncepta osvetljenja. Stono svetlo takođe stoji na kocki i emituje svetlost kroz drugu kocku, ali bez pređašnjeg razdvajanja. Zidno i usmereno svetlo, s druge strane, uključuje set kockica koje služe kao držač glavnoj kocki koja zapravo i emituje svetlost. Da stvar bude još zanimljivija, ova glavna kocka se rotira oko svoje ose kako bi omogućila maksimalno osvetljenje.

photo: Chris Granneberg

Ideja dizajnera bila je korišćenje poznatog i zabavnog geometrijskog oblika za stvaranje živopisne i optimistične lampe koja će nesumnjivo postati žarišna točka svakog doma ili kancelarije. Kako Lego lampa dolazi u čitavom nizu boja, ne sumnjamo da će uspeti da pronađe svoje mesto u gotovo svakom prostoru.

Povezane teme