Ohm kolekcija rasvete inspirisana starim porcelanskim izolatorima

Inspirisana starim izolatorima od porcelana, kolekcija Ohm koju je dizajnirala kompanija Kauppi & Kauppi za Ifö Electric sigurna je od vetra, vode i sunčeve svetlosti.

Novi asortiman unutrašnje i spoljne rasvete odlikuje se delikatnim oblinama i čistim siluetama koje se odnose na nasleđe kompanije i uključuje prvu stonu lampu u istoriji kompanije.

"Imali smo želju da stvorimo porodicu svetiljki sa suzdržanim i prijateljskim izrazom. U mislima smo imali ideju standardne svetiljke, koja se prirodno uklapa u različitim sredinama sa mogućnošću da estetski traje vremenom“, kažu dizajneri studija Kauppi & Kauppi. Dizajnei su želeli da proslave porcelan, proizvodnju i baštinu Ifo Electric-a, jedine skandinavske fabrike koja proizvodi presovani porcelan.

Rezultat je kolekcija koja sjajno izgleda na zidovima, plafonima i fasadama. Stona lampa je dizajnirana tako da bude fleksibilna u upotrebi - na stolu, kraj vašeg kreveta ili na prozoru. Lampe uključuju porcelanske baze u dve veličine, u beloj ili crnoj glazuri visokog sjaja, kao i staklene elemente dostupne u mat opalu ili prozirnom staklu.

 „Aspekt vremena je nešto čemu smo se više posvetili u ovom projektu. Mi volimo da se naš Ohm proces dizajniranja vidi kao "Slow Design" Izgradnja, alati i pripreme za presovanje porculana iziskuju vreme, ali isto tako je potrebno puno rada. Veliki napori se ulažu sa dugoročnom holističkom perspektivom... Porcelanske svetiljke preživeće stilove i trendove sa potencijalno dužim životnim ciklusom od mnogih zgrada. Aspekt održivosti je tema o kojoj bi trebalo više raspravljati “, kažu dizajneri brenda Kauppi & Kauppi.

M.L.

design-milk.com

Povezane teme