Novi pogled na održivost: inovacije kompanije Philips My Creation

Održivost je važna, i ona je jedan od glavnih principa sa kojim ćemo se sve više sretati u dizajnu osvetljenja...

U cilju da što više doprinesu kružnoj ekonomiji, nove kolekcije svetiljki brenda Philips My Creation daju izjavu pokazujući kako tehnologija i održivost mogu biti moćan i koristan spoj koji ima potencijal da igra značajnu ulogu u rešavanju ekoloških izazova na različite načine.

Koristeći 3D štampanje kao rešenje za održive izazove, njihov pristup štampanju na zahtev sprečava stvaranje viška zaliha, osiguravajući da, ako proizvod nije proizveden, neće doprineti zagađenju. Slično, ovaj proizvodni metod ne samo da minimizira otpad, već i koristi postojeći otpad (kao što su, primera radi, mreže za pecanje), za stvaranje novih proizvoda.

U budućnosti, kompanija ima za cilj da ponovo koristi sopstvene svetiljke na kraju životnog veka prenamenom materijala za štampanje potpuno novih proizvoda. Ovaj prepoznatljiv pristup koji kompanija koristi u prihvatanju kružne proizvodnje je posebno prikladan, s obzirom na to da je reč o brendu koji pripada globalnom lideru u osvetljenju - Signify.

Signify, poznat po svojoj strategiji „Brighter Lives, Better World“, postigao je neutralnost ugljenika u svojoj proizvodnji od 2020. godine i isključivo koristi 100% obnovljivu električnu energiju. Pored ovih operativnih dostignuća, kompanija se ističe holističkim pristupom dizajnu i proizvodnji.

Za Philips My Creation, održivost nije samo vrednost, već i vodeći princip. Prihvatajući cirkularnu ekonomiju, kompanija transformiše materijalne tokove iz linearnih u zatvorenu petlju, konačne u obnovljive i neobične u reciklirane i bio-kružne resurse. Ceo lanac snabdevanja doprinosi ekološki, socijalno i ekonomski održivoj proizvodnji.

Izradom Procene životnog ciklusa za svaku seriju proizvoda i kreiranjem Deklaracije o proizvodu za životnu sredinu da bi saopštio rezultat, brend može da obezbedi tražene podatke o životnoj sredini koji su obično potrebni za stotine ekoloških ili zelenih etiketa i sertifikata.

Pokretačka snaga održivosti u 3D štampanim svetiljkama ovog brenda leži u devet ključnih elemenata koji postaju zaista kružni. Ovo uključuje upotrebu recikliranih i bio-kružnih materijala, pristup dizajnu koji koristi manje komponenti za povećanu fleksibilnost, proizvodnju na zahtev i fokus na lako rastavljanje.

Aktivno se angažujući u zatvaranju kruga reciklaže, brend pokreće inicijative da dokaže mogućnost reciklaže svetiljki i sarađuje sa organizacijama na prikupljanju i recikliranju sopstvenih svetiljki na kraju životnog veka. Slično, Philips My Creation daje prednost energetskoj efikasnosti, izdržljivosti i pouzdanosti. Stoga su svetiljke kompanije deo programa GreenSwitch i usklađene su sa pristupom Signify-a „Osvetljenje za kružnost“.

Povezane teme

13.02.2024 Osvetljenje

Za vašu inspiraciju: 15 prelepo dizajniranih podnih lampi

Postavkom podne lampe u dnevnoj, spavaćoj ili radnoj sobi osvetlićete ono što je bitno, istaći svoj istančan ukus i naglasiti detalje koji su vam dragi.

10.02.2024 Osvetljenje

Bezbednost i estetika na prvom mestu: vodič za savršeno osvetljenje stepenica

Obezbedite siguran prolaz i naglasite estetiku prostora uz pravilno postavljene i estetski prijatne svetlosne elemente.

07.02.2024 Osvetljenje

Viseća rasveta: savršen način da osvetlite svoje dvorište, balkon ili terasu

Kako bismo oplemenili te magične trenutke, viseća rasveta se pojavljuje kao suptilan dodatak koji transformiše atmosferu prostora.

04.02.2024 Osvetljenje

Magično žičano osvetljenje: kreativne ideje za dekorisanje dečje sobe

Kada je reč o dečijoj sobi, žičano osvetljenje predstavlja savršen dodatak, pružajući ne samo funkcionalnost već i kreativnost.

01.02.2024 Osvetljenje

Umetnost u svetu dizajna osvetljenja: lampe inspirisane lepotom cvetova

Ove originalne i prelepe lampe koje odišu esencijom cveća donose svežinu prirode u unutrašnjost vašeg doma, stvarajući atmosferu koja podstiče osećaj spokoja, elegancije i izražene...

29.01.2024 Osvetljenje

Edisonove sijalice kao osnova prelepo dizajniranih lampi u industrijskom stilu

U nekoliko jednostavnih koraka možete i sami kreirati zanimljivu industrijsku lampu na čijem kraju je Edisonova sijalica i na taj način osvežiti svoje okruženje.

26.01.2024 Osvetljenje

Unesite dozu moderne magije u svoj dom uz originalnu neonsku rasvetu

Sa svojom sposobnošću da stvori atmosferu i postane vizuelni fokus prostora, neonska rasveta predstavlja inovativan način da unesete jedinstvenu vibraciju i dozu futurizma u svoj d...

23.01.2024 Osvetljenje

Psihološki aspekti (dobrog) osvetljenja u domu

Kroz istoriju, ljudi su intuitivno koristili svetlost kako bi stvorili atmosferu, bilo da je reč o prirodnom svetlu Sunca, toplini vatre ili umetnosti osvetljenja u unutrašnjim pro...

20.01.2024 Osvetljenje

Najbolje opcije za osvetljenje trpezarije

Usmeravanjem svetlosti, transformišemo trpezariju u oazu toplote i gostoprimstva, stvarajući mesto gde se svetlina ne samo oseća, već i doživljava svim čulima.

17.01.2024 Osvetljenje

Nepravilan oblik stone lampe stvara svetlost koja budi najlepše uspomene iz detinjstva

Ova stona lampa neće služiti kao pomagalo za čitanje ili rad, ali će verovatno probuditi vašu maštu ili oživeti vaše najlepše uspomene zahvaljujući svom neobičnom obliku koji podse...

14.01.2024 Osvetljenje

Sjaj Sunca u vašem domu: zidne lampe inspirisane suncokretima

Ova kolekcija zidnih lampi crpi inspiraciju iz delikatnih cvetova unutar prelepog suncokreta, ali igra svetlosti i senki pruža joj gotovo hipnotički izgled, bilo da je osvetljena i...