Nova lampa italijanskog brenda Karman odaje počast princezi Dajani

Nova lampa italijanskog brenda Karman odaje počast lejdi Dajani...

Svetlo za večere na otvorenom, glamur za enterijer: Lady D je nova dekorativna lampa kompanije Karman koju je dizajnirao Matteo Ugolini. Predstavljena u pretpremijeri na Euroluce 2023 ova lampa odaje počast kultnoj figuri Dajane Spenser i njenom urođenom osećaju za stil.

Lampa, predstavljena u suspenziji i podnim verzijama, ističe se po svom inspirativnom dizajnu koji ima za cilj da stvori „kraljevsku“, ali prijatnu atmosferu za spoljašnju i unutrašnju upotrebu. Beli oblik difuzora od fiberglasa, koji je dizajnirao umetnički direktor kompanije Karman, naglašava siluetu kolekcije Lady D.

Karmanova nova lampa je elegantna i prefinjena, baš kao i silueta Lady Dajanephoto: karman

U isto vreme, kristalne kapljice koje se nastavljaju sa viseće lampe stvaraju novi scenski efekat. Bez kristalnih privesaka, podna verzija se može lako pomerati preko prstena na vrhu difuzora.

Nova dekorativna lampa italijanskog brenda naglašava zanatsku ekspertizu brenda baziranog na Marcheu, kombinovanu sa prepoznatljivom estetikom i dizajnerskim pristupom koji vidi svetlost kao kontinuirani izvor inspiracije. U ovim kolekcijama, granice između osvetljenja i dekoracije postaju zamagljene, pri čemu oba aspekta postaju sve bogatija u višestrukim, zabavnim projektima osvetljenja.

Svi ovi projekti zapravo reinterpretiraju klasične oblike koristeći materijale i dekorativne dodire koji su naizgled u suprotnosti jedni s drugima, kako bi zapečatili i prilagodili ogroman raspon prostorija, od formalnih do dekontraktnih stilova. Projekti osvetljenja uključuju raznovsrne izvore svetlosti, a zajednička želja svih koji u njima učestvuju jeste da pričaju priče i stvaraju lepotu oslobođenu šema i predrasuda.

Karmanova Lady D dekorativna lampa je savršen dodatak modernim enterijerima i eksterijerimaphoto: karman

Povezane teme

07.02.2024 Osvetljenje

Viseća rasveta: savršen način da osvetlite svoje dvorište, balkon ili terasu

Kako bismo oplemenili te magične trenutke, viseća rasveta se pojavljuje kao suptilan dodatak koji transformiše atmosferu prostora.

04.02.2024 Osvetljenje

Magično žičano osvetljenje: kreativne ideje za dekorisanje dečje sobe

Kada je reč o dečijoj sobi, žičano osvetljenje predstavlja savršen dodatak, pružajući ne samo funkcionalnost već i kreativnost.

01.02.2024 Osvetljenje

Umetnost u svetu dizajna osvetljenja: lampe inspirisane lepotom cvetova

Ove originalne i prelepe lampe koje odišu esencijom cveća donose svežinu prirode u unutrašnjost vašeg doma, stvarajući atmosferu koja podstiče osećaj spokoja, elegancije i izražene...

29.01.2024 Osvetljenje

Edisonove sijalice kao osnova prelepo dizajniranih lampi u industrijskom stilu

U nekoliko jednostavnih koraka možete i sami kreirati zanimljivu industrijsku lampu na čijem kraju je Edisonova sijalica i na taj način osvežiti svoje okruženje.

26.01.2024 Osvetljenje

Unesite dozu moderne magije u svoj dom uz originalnu neonsku rasvetu

Sa svojom sposobnošću da stvori atmosferu i postane vizuelni fokus prostora, neonska rasveta predstavlja inovativan način da unesete jedinstvenu vibraciju i dozu futurizma u svoj d...

23.01.2024 Osvetljenje

Psihološki aspekti (dobrog) osvetljenja u domu

Kroz istoriju, ljudi su intuitivno koristili svetlost kako bi stvorili atmosferu, bilo da je reč o prirodnom svetlu Sunca, toplini vatre ili umetnosti osvetljenja u unutrašnjim pro...

20.01.2024 Osvetljenje

Najbolje opcije za osvetljenje trpezarije

Usmeravanjem svetlosti, transformišemo trpezariju u oazu toplote i gostoprimstva, stvarajući mesto gde se svetlina ne samo oseća, već i doživljava svim čulima.

17.01.2024 Osvetljenje

Nepravilan oblik stone lampe stvara svetlost koja budi najlepše uspomene iz detinjstva

Ova stona lampa neće služiti kao pomagalo za čitanje ili rad, ali će verovatno probuditi vašu maštu ili oživeti vaše najlepše uspomene zahvaljujući svom neobičnom obliku koji podse...

14.01.2024 Osvetljenje

Sjaj Sunca u vašem domu: zidne lampe inspirisane suncokretima

Ova kolekcija zidnih lampi crpi inspiraciju iz delikatnih cvetova unutar prelepog suncokreta, ali igra svetlosti i senki pruža joj gotovo hipnotički izgled, bilo da je osvetljena i...

11.01.2024 Osvetljenje

Novi pogled na održivost: inovacije kompanije Philips My Creation

Nove kolekcije svetiljki brenda Philips My Creation daju izjavu pokazujući kako tehnologija i održivost mogu biti moćan i koristan spoj koji ima potencijal da igra značajnu ulogu u...

08.01.2024 Osvetljenje

Transformacija recikliranog fabričkog otpada u elegantnu zidnu lampu

Proizvedene od neuspešno obrađenih drvenih dasaka skejtborda, koje su često završavale kao otpad, ove zidne lampe su rezultat maštovite reinterpretacije.