Neobične lampe nadahnute lepotom prirode

Priroda je prelepa u svoj svojoj surovosti i sirovosti.

Ako je prihvatimo otvorenog srca, ona može da posluži kao inspiracija za stvaranje divnih čuda. Jedno takvo čudo je i vrlo neobična lampa koju vam predstavljamo danas. Jedinstvena lepota koje se skriva u ovoj lampi našla je put do umetnikovog srca okrećući ga ka prirodi.

Globalni trend kom se okreće sve više dizajnera jeste predstavljanje svojih dela u vidu komada nameštaja i lampi, ne samo kao funkcionalnih elemenata, već i kao zgodnih rešenja za dekor prostora. Mnogi od njih čak svoj funkcionalni deo stavljaju u drugi plan kako bi se posvetili estetici i stilizovanju prostora.

Jedna od njih je i POD, najnovije ostvarenje u vidu osvetljenja kompanije Cp lighting. POD lampa predstavlja neobičnu i intrigantnu interpretaciju prirode, jedinstvenog izgleda. Kombinacija materijala koji su korišćeni pri nastanku ove lampe nije ništa manje fascinantna od njenog dizajna. Lampa je načinjena od aluminijuma sa završim dodirom mesinga, u kombinaciji sa ručno recikliranim staklom.

POD neopisivo podseća na fluorescentne lutke (čaure) insekata, koje su zakačene na granama vinove loze ili drveća. Unutrašnjost lampe je srebrna što stvara auru misterije dok modelira svetlo i šalje ga van svog okvira. Primamljiv izgled i nesporna lepota koji krase ove lampe, čine ih savršenim za oplemenjene jednog savremenog prostora.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme