Neobične i simpatične lampe inspirisane japanskim lampionima od rižinog papira

Dobro dizajnirano rasvetno telo ne samo da bi trebalo da ima sposobnost da osvetli svaki životni prostor, već i da doda taj onaj "wow" faktor..

Naravno, potrebno nam je da ih vidimo u mraku, ali koliko god visoko funkcionalno trebalo da bude, rasvetno telo takođe treba da bude estetski prijatno, odnosno da doda atraktivan i vizuelno umirujući element vašem domu ili kancelarijskom prostoru. Jedno takvo rasvetno telo za koje smatramo da bi bilo odličan dodatak vašem životnom prostoru je ova ljupka lampa pod nazivom Meter, koja dolazi iz kompanije Pholc.

Švedski dizajnerski brend Pholc se udružio sa danskim dizajnerskim duom Mariom Brun i Anom Dort Vester kako bi kreirali par lampi koje su inspirisane japanskim lampionima od pirinčanog papira. Nazvane jedan metar i pola metar, odnosno inspirisane višom i nižom visinom, lampe imaju oblik statue i arhitektonski kvalitet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Homecrux (@homecrux)

 

Lampe takođe imaju jedinstvenu čvrstu osnovu koja je izrađena od aluminijuma i savršeno je u kontrastu sa providnim rebrastim papirnim senilom iznad, koji emituje meku toplu svetlost. Dizajneri su želeli da stvore novu interpretaciju klasične lampe od pirinčanog papira. U pitanju je dizajn koji deli svoju lakoću i mekoću, ali sa čvrstom skulpturalnom osnovom i kontrastnim materijalima koji lampama daju skulpturalni oblik.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maria Bruun (@bruundesign)

Dizajneri su dobili direktivu da proizvedu podnu lampu visine oko jednog metra koja emituje nežno i ujednačeno ambijentalno svetlo. Lampa takođe služi kao zadivljujuće skulpturalno delo koje izaziva radoznalost. One Meter je dizajniran da se koristi kao podna lampa zbog svoje visine, dok je Half Meter idealan za upotrebu kao stona lampa.

Obe lampe su elegantne i izuzetne, dizajnirane da se koriste kao veličanstveni dizajn osvetljenja za moderan dom.

Povezane teme

07.04.2024 Osvetljenje

Jednostavna a tako neobična: lampa sa levitirajućom kuglom za kontrolu svetla

Ono što čini ovu lampu izuzetnom nije samo njen jedinstveni dizajn, već i način na koji izbegava tradicionalne fizičke kontrole.

04.04.2024 Osvetljenje

Osvetlite svoj dom stilom: najbolje stone lampe za svaki enterijer

Stona lampa možda nije najpraktičnija za čitanje ili rad, ali to ne znači da ne može izgledati izvanredno na vašem stolu.

01.04.2024 Osvetljenje

Otkrijte svetlost na potpuno nov način sa našom selekcijom najoriginalnijih lampi

Uz ove originalne lampe, prostorije postaju ne samo osvetljene već i obogaćene lepotom i karakterom, što svaki trenutak čini posebnim i nezaboravnim.

29.03.2024 Osvetljenje

Jednostavnost koja očarava: 3D štampana lampa jedinstvenog dizajna

Ova lampa, kreirana od strane nemačkog dizajnerskog studija VOSDING Industrial Design, predstavlja spoj inovativnih proizvodnih procesa i estetike koja je osvojila srca široke publ...

26.03.2024 Osvetljenje

Blistavi i šareni svetlosni efekti u vašem enterijeru: Govee RGBIC Neon Rope Light 2

Sa svojim fleksibilnim dizajnom i moćnim opcijama prilagođavanja, Govee RGBIC Neon Rope Light 2 nudi izuzetno sredstvo za izražavanje vašeg stila kroz blistave i šarene svetlosne e...

23.03.2024 Osvetljenje

Ključni faktori prilikom izbora stone lampe za vaš dom

Stone lampe predstavljaju elegantan i funkcionalan dodatak svakom domu, pružajući ne samo osvetljenje, već i estetski dodir koji može transformisati prostor.

20.03.2024 Osvetljenje

Viseća rasveta inspirisana zarđalim lampionima iz ribarskih luka

Sa elegantnim dizajnom i toplim osvetljenjem, ova kolekcija visećih svetiljki donosi u vaš dom atmosferu koja podseća na mirne ribarske luke i tihe večeri uz vodu.

17.03.2024 Osvetljenje

Vintage estetika u modernom osvetljenju

Stakleni blokovi iz ere Hladnog rata dobijaju novo značenje zahvaljujući razigranom dizajnu Kismas studija, stvarajući sanjivu kolekciju lampi koje povezuju prošlost i sadašnjost.

14.03.2024 Osvetljenje

Inovativni LED luster dizajniran za borbu protiv sumornih zimskih dana

Sunday Light je luster dizajniran da donese osećaj sunčanog dana u vaš dom, bez obzira na vremenske prilike napolju.

11.03.2024 Osvetljenje

Jednostavan dizajn akustičnog osvetljenja koje smanjuje buku i emituje toplo svetlo

Vika je akustična plafonska svetiljka koja prigušuje zvukove niske i visoke frekvencije dok istovremeno emituje atmosfersko svetlo.

08.03.2024 Osvetljenje

Uticaj rasvete na atmosferu u modernim enterijerima

Rasveta igra ključnu ulogu u formiranju atmosfere u prostoru i može značajno uticati na percepciju, raspoloženje i funkcionalnost enterijera.