Moderna i rustična Philips-ova viseća lampa od recikliranih materijala

Više slika

Više slika

Dizajnirana od strane Signify Global Design Team-a, Philips MyCreation viseća lampa je jedinstveni proizvod koji kombinuje održivost i lepotu.

Viseći sa plafona sa estetikom koja je podjednako moderna i rustikalna, lampa koristi procese 3D štampanja, koji joj daju elegantan oblik i teksturu. Sirovi materijal za lampu, međutim, dolazi iz recikliranih ribarskih mreža, sakupljenih direktno iz luka na obali mora. Proizvedena na zahtev, svaka lampa istražuje različite stilove teksture inspirisane primorjem i dolazi sa gradijentom koji ide od tirkizne do svetlo limun žute. Jedinstven proces izrade omogućava stvaranje prelepe nijanse koja je dodatno naglašena nepravilnostima koje stvara 3D štampač.

Reciklirana priroda materijala lampe daje joj nivo nesavršenosti, što je čini jedinstvenom. Materijal i tehnika 3D štampanja stvaraju manje nepravilnosti koje pomažu da lampa dobije privlačnost po meri. Kada se upali svetlo, ove nesavršenosti poprimaju sopstveni karakter, tako da lampa izgleda mnogo lepše od poliranih i masovno proizvedenih primeraka.

Dizajn lampi je pozajmljen iz njihovog morskog porekla, sa šarama koji odaju počast moru. Unakrsno šrafirani dizajn podseća na ribarsku mrežu, dok talasasti uzorak upućuje na talasanje ocrtano u pesku na dnu okeana koje je u skladu sa vodenim strujama. Svaka lampa se pravi po narudžbini i potrebno je oko osam dana da se odštampa i isporuči. Osim što su napravljene od recikliranog materijala, lampe se takođe mogu dalje reciklirati, što omogućava da se plastika ponovo koristi u raznim drugim formatima.

Philips MyCreation Drop viseća lampa je zlatni dobitnik Međunarodne nagrade za izvrsnost u dizajnu za 2022. godinu.

Povezane teme

07.02.2024 Osvetljenje

Viseća rasveta: savršen način da osvetlite svoje dvorište, balkon ili terasu

Kako bismo oplemenili te magične trenutke, viseća rasveta se pojavljuje kao suptilan dodatak koji transformiše atmosferu prostora.

04.02.2024 Osvetljenje

Magično žičano osvetljenje: kreativne ideje za dekorisanje dečje sobe

Kada je reč o dečijoj sobi, žičano osvetljenje predstavlja savršen dodatak, pružajući ne samo funkcionalnost već i kreativnost.

01.02.2024 Osvetljenje

Umetnost u svetu dizajna osvetljenja: lampe inspirisane lepotom cvetova

Ove originalne i prelepe lampe koje odišu esencijom cveća donose svežinu prirode u unutrašnjost vašeg doma, stvarajući atmosferu koja podstiče osećaj spokoja, elegancije i izražene...

29.01.2024 Osvetljenje

Edisonove sijalice kao osnova prelepo dizajniranih lampi u industrijskom stilu

U nekoliko jednostavnih koraka možete i sami kreirati zanimljivu industrijsku lampu na čijem kraju je Edisonova sijalica i na taj način osvežiti svoje okruženje.

26.01.2024 Osvetljenje

Unesite dozu moderne magije u svoj dom uz originalnu neonsku rasvetu

Sa svojom sposobnošću da stvori atmosferu i postane vizuelni fokus prostora, neonska rasveta predstavlja inovativan način da unesete jedinstvenu vibraciju i dozu futurizma u svoj d...

23.01.2024 Osvetljenje

Psihološki aspekti (dobrog) osvetljenja u domu

Kroz istoriju, ljudi su intuitivno koristili svetlost kako bi stvorili atmosferu, bilo da je reč o prirodnom svetlu Sunca, toplini vatre ili umetnosti osvetljenja u unutrašnjim pro...

20.01.2024 Osvetljenje

Najbolje opcije za osvetljenje trpezarije

Usmeravanjem svetlosti, transformišemo trpezariju u oazu toplote i gostoprimstva, stvarajući mesto gde se svetlina ne samo oseća, već i doživljava svim čulima.

17.01.2024 Osvetljenje

Nepravilan oblik stone lampe stvara svetlost koja budi najlepše uspomene iz detinjstva

Ova stona lampa neće služiti kao pomagalo za čitanje ili rad, ali će verovatno probuditi vašu maštu ili oživeti vaše najlepše uspomene zahvaljujući svom neobičnom obliku koji podse...

14.01.2024 Osvetljenje

Sjaj Sunca u vašem domu: zidne lampe inspirisane suncokretima

Ova kolekcija zidnih lampi crpi inspiraciju iz delikatnih cvetova unutar prelepog suncokreta, ali igra svetlosti i senki pruža joj gotovo hipnotički izgled, bilo da je osvetljena i...

11.01.2024 Osvetljenje

Novi pogled na održivost: inovacije kompanije Philips My Creation

Nove kolekcije svetiljki brenda Philips My Creation daju izjavu pokazujući kako tehnologija i održivost mogu biti moćan i koristan spoj koji ima potencijal da igra značajnu ulogu u...

08.01.2024 Osvetljenje

Transformacija recikliranog fabričkog otpada u elegantnu zidnu lampu

Proizvedene od neuspešno obrađenih drvenih dasaka skejtborda, koje su često završavale kao otpad, ove zidne lampe su rezultat maštovite reinterpretacije.