Minimalno a skulpturalno: Flar lampa oduševljava svojom jednostavnošću

Savremeni italijanski brend za osvetljenje Lodes udružio je snage sa poznatim francuskim dizajnerom Patrikom Norguetom kako bi predstavio Flar - minimalnu, ali skulpturalnu podnu i stonu lampu.

Ime Flar evocira slike blještavila ili 'flamboiement' na francuskom – intenzivan plamen ili prasak svetlosti. Inspirisan tradicionalnim lampionima koji koriste staklene cevi za zaštitu od plamena, Flar ima staklenu senku koja se talasa, dizajniranu tako da okružuje LED sijalicu koja uvećava izvor svetlosti i raspršuje topli, vibrirajući sjaj.

Flar demonstrira majstorsku kombinaciju Lodesovih kultnih materijala, metala i stakla. Lampa se sastoji od čelične osnove koja se otvara poput cveta, što vodi do šarmantno nesavršeno oblikovanog staklenog senila. Kontrast između precizne 3D laserski isečene baze i jedinstvenosti mehurića od duvanog stakla ilustruje izuzetnu izradu i veštinu, dve komponente koje čine suštinu Lodesovog koncepta.

Zadivljujući i zatamnjen, Flar služi kao ljupki ukrasni objekat čak i kada je isključen. Nijansa stakla je dostupna u boji meda i tirkiznoj boji, dok je osnova u boji šampanjca i toplog tona koji kombinuje nijanse ružičaste, narandžaste i braon boje. Svi elementi se dalje mogu kombinovati prema ličnom ukusu.

Pored toga, Flar ima dimer koji se kontroliše pomoću prekidača za napajanje montiranog na kabl, omogućavajući korisnicima da modulišu intenzitet svetlosti kako bi kreirali svoju idealnu šemu osvetljenja.

Dostupna u dve veličine, Flar kolekcija je pogodna za različite namene kao što su niski konzolni sto ili jednostavan smeštaj pored sofe. Zajedno, ove dve veličine nude priliku da se poigrate sa razmerom kako biste stvorili jedinstvenu kompoziciju za hotelski salon ili čak maloprodajni prostor.

Veoma upečatljiv u svojoj jednostavnosti, Flar savršeno ilustruje Lodesovu posvećenost balansiranju nasleđa sa pristupačnim i savremenim dizajnom.

Povezane teme