Minimalistička stona lampa koja osvetljenje vraća na fabrička podešavanja

Minimalistička stona lampa originalnog dizajna vraća ideju lampe na njene najosnovnije elemente: svetlost kao funkciju, i abažur za estetski deo priče...

U pitanju je serija minimalističkih lampi pod nazivom Light Kieol, stvorena da istraži odnos između svetlosti i papirnih “changhoji” vrata koja se nalaze u tradicionalnim azijskim domovima. Serija dolazi sa sijalicom i zamenljivim abažurom nalik na kartu koji se nalazi ispred izvora svetlosti i raspršuje ga. Kartice koriste različite tipove papira, uključujući teksturirani, obojeni i ručno izrađen, da bi istražile način na koji se svetlost raspršuje.

Kolekcija sadrži različite stilove lampi sa istim konceptom - da se list papira osloni ili jednostavno okači ispred direktnog izvora svetlosti. Lampa je relativno prigušena, baca ambijentalni sjaj po prostoriji, dok izbor papira definitivno daje svoj specifičan ukus, donoseći pomalo rustičnu privlačnost dizajnu lampe.

Teško je pravilno klasifikovati sam dizajn ove simpatične lampe. To je kombinacija minimalizma, tradicionalizma, zanatskog umeća, pa čak i malo steampunk-a. Varijante lampe istražuju jednostavne dizajne i oblike, eksperimentišući sa ukrštanjima i elementima koji se preklapaju. Sama konstrukcija celokupne kolekcije koristi ograničenu količinu materijala, od mesinga i akrila (za osnovu i okvir), i korejskog papira (za izradu abažura).

Izvor: yankodesign

Povezane teme