Linnut by Magis - lampe koje će vas odvesti u svet bajki

Čudne ptice koje iskaču među nameštajem, radoznala stvorenja koja sijaju tokom noći, fantastični likovi koji izgledaju kao da su došli iz knjige basni.

Linnut by Magis kolekcija je oda kreativnosti i magičnoj svetlosti koja stvara atmosferu i prizore koji se stalno menjaju.

Linnut (finska reč za ptice) je kolekcija ptica koju su razvili u saradnji Magis, Iittala i Oiva Toika, počevši od kolekcije Birds, ptica od duvanog stakla koju je Oiva Toika dizajnirao za Iittalu 70-ih.

Zabavne, slatke i vesele u svojim originalnim verzijama koje su nastale sedamdesetih, privukle su pažnju Magisa koji se zapitao, „Kako ih učiniti poetičnijim i maštovitijim?“ Odgovor je bio upravo u DNK brenda. Fokusirali su se na inovativne materijale i tehnike kako bi ih predstavili u „novom svetlu“.

Ovog puta ptice su napravljene od oblikovanog polikarbonata, materijala koji omogućava stvaranje efekta vrlo sličnog bogatoj završnoj obradi tako tipičnoj za duvano staklo. Kreirana je zabavna i poetična, ali vrlo inovativna kolekcija.

Sulo, Siiri, Kirassi i Palturi (imena ptica) su pokretne svetle skulpture bez kablova. Četiri lika brzo su se pretvorila u lampe od kojih je svaka jedinstvena zbog različitih polikarbonatnih tekstura. Zabavne, radosne i praktične lampe koje se mogu puniti putem USB-C kabla mogu se poneti sa sobom gde god da idete i koristiti za stvaranje savršene atmosfere zahvaljujući podesivim LED svetlima sa prekidačem na dodir.

Da li vam se više sviđa Siiri sa zlatnim kljunom ili elegantni i vitki Kirassi? A šta možemo reći o Sulu u obliku kupole ili o Platuri sa njenim slatkim očima i sanjivim pogledom? Želeli bismo da ih sve prikupimo, jer gde god da ih stavite, Linnut će odmah popraviti vaše raspoloženje.

Povezane teme